Ingrediente
● 300 gr orez brun (sau alb) |
● tigaie |
● masina de macinat cafea (food processor, moara manuala etc) |
● 1 sita foarte, foarte fina |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h
Am luat cele 300 gr de orez brun si am asezat intr-o tigaie infierbantata. Focul l-am lasat la mediu si am amestecat cu o lingura de lemn, in permanenta. Nu am vrut sa prajesc boabele de orez, am vrut doar sa scot umezeala din ele.
Dupa ce le-am prajit pret de 5 minute, amestecand intruna, am stins ochiul aragazului, lasand boabele la racit.
Dupa racire, le-am pus in food processor si le-am dat doar un puls, apoi le-am trecut la masina de rasnit cafea.
Am macinat in etape, tot cate 3-4 linguri odata ca sa nu fortez prea tare masina. Praful rezultat l-am pus intr-o farfurie.
Apoi am cernut produsul macinat printr-o sita foarte fina. Faina care nu a trecut prin sita, am pus-o in alt vas. In final am avut doua vase cu faina, un vas cu faina fina si unul cu faina mai grunjoasa.
Am luat vasul cu faina mai grunjoasa si am mai macinat inca odata, repetand procesul de cernere.
Dupa a doua cernere, a rezultat din nou faina fina si faina grunjoasa, dar de data asta faina grunjoasa a fost doar o cantitate mica (poate 2 linguri in total). Am amestecat fainile fine intre ele si a rezultat o faina fina de tot, de culoare crem.
Avantajul fainilor pregatite in casa este ca se poate face doar cantitatea dorita si in felul asta faina nu isi pierde proprietatile.
Se poate pastra aproximativ 2 saptamani in borcane inchise ermetic.
Se foloseste pentru ingrosarea sosurilor, pentru budinci, pentru prepararea unor paini fara gluten, desigur in combinatie cu alte faini, este buna la pregatirea unor biscuiti necesari in unele diete alimentare, etc, etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Faina de Orez Preparata in Casa" nu uita sa ii faci un review.
Dupa ce le-am prajit pret de 5 minute, amestecand intruna, am stins ochiul aragazului, lasand boabele la racit.
Dupa racire, le-am pus in food processor si le-am dat doar un puls, apoi le-am trecut la masina de rasnit cafea.
Am macinat in etape, tot cate 3-4 linguri odata ca sa nu fortez prea tare masina. Praful rezultat l-am pus intr-o farfurie.
Apoi am cernut produsul macinat printr-o sita foarte fina. Faina care nu a trecut prin sita, am pus-o in alt vas. In final am avut doua vase cu faina, un vas cu faina fina si unul cu faina mai grunjoasa.
Am luat vasul cu faina mai grunjoasa si am mai macinat inca odata, repetand procesul de cernere.
Dupa a doua cernere, a rezultat din nou faina fina si faina grunjoasa, dar de data asta faina grunjoasa a fost doar o cantitate mica (poate 2 linguri in total). Am amestecat fainile fine intre ele si a rezultat o faina fina de tot, de culoare crem.
Avantajul fainilor pregatite in casa este ca se poate face doar cantitatea dorita si in felul asta faina nu isi pierde proprietatile.
Se poate pastra aproximativ 2 saptamani in borcane inchise ermetic.
Se foloseste pentru ingrosarea sosurilor, pentru budinci, pentru prepararea unor paini fara gluten, desigur in combinatie cu alte faini, este buna la pregatirea unor biscuiti necesari in unele diete alimentare, etc, etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Faina de Orez Preparata in Casa" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
pupi
• 28.03.2014 18:53:00
Buna ziua, am gasit mesajul...da se poate face paine cu faina de orez dar mai aveti nevoie si de alte faini pe langa asta. Acuma chiar nu am timp sa scriu dar cand ma reantorc , am sa caut reteta de paine si am sa o scriu....multumesc
anne_mary82
• 28.03.2014 12:48:37
buna ziua,as dori sa stiu daca se poate face si paine cu aceasta faina si de ce as mai avea nevoie pentru a o pregati.multumesc!
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 31.03.2014 14:43:49
va multumesc.momentan o sa incerc paine cu faina de secara si maia din faina,dar astept si raspunsul dumneavoastra.multumesc!