Aluat de Pizza cu 4 Faine

Complexitate
redusa
Aluat de Pizza cu 4 Faine

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 2 pizza (diametrul intre 26-28 cm) :
  • 125 ml apa calda (nu mai mult de 40 c)
  • 15 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar brun
  • 100 faina de grau
  • 40 faina de ovaz
  • 50 g faina de hrisca
  • 50 g faina de orez
  • 3 linguri de ulei de masline extra virgin
  • 1/2 lingurita sare

Mod de preparare

Intr-un bol mic puneti apa, drojdia si zaharul, amestecati si lasati deoparte.

Intr-un bol mai mare amestecati cu telul fainele si sarea. Turnati apoi drojdia, uleiul de masline si formati un aluat. Transferati aluatul pe o suprafata unde presarati putina faina si framantati 6-7 minute.

Puneti acesta inapoi in bol si ungeti pe toate partile cu putin ulei de masline, acoperiti si lasati intr-un loc cald sa dospeasca pana cand s-a dublat (intre 30 de minute si 1 ora). Presarati putina faina pe o suprafata, si portionati-l in functie de cat de mare vreti sa fie pizza, apoi decorati-l cu topping-ul preferat. De obicei eu il injumatatesc si il intind la un diametru de aproximativ 28 cm.

Timpul de coacere pentru acest aluat este de 3 minute pe fundul cuptorului la 230 c (gaz 8) dupa care mutati tava la mijloc pe gratar, reduceti focul la 190 c (gaz 5) si mai lasati inca 5-7 minute in functie de cat de gros l-ati intins si cat de crocat vreti crusta; nu uitati este un aluat subtire care se gateste repede.
Un aluat mai aparte de cel obisnuit dar care imi place gustul si datorita cantitati mici de faina de grau este mai sanatos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie