Aluat de Pizza cu 4 Faine

Postat pe: 05-06-2013
(0)

Ingrediente

Ingrediente pentru 2 pizza (diametrul intre 26-28 cm) :
125 ml apa calda (nu mai mult de 40 c)
15 g drojdie proaspata
1 lingurita zahar brun
100 faina de grau
40 faina de ovaz
50 g faina de hrisca
50 g faina de orez
3 linguri de ulei de masline extra virgin
1/2 lingurita sare

Mod de preparare

Intr-un bol mic puneti apa, drojdia si zaharul, amestecati si lasati deoparte.

Intr-un bol mai mare amestecati cu telul fainele si sarea. Turnati apoi drojdia, uleiul de masline si formati un aluat. Transferati aluatul pe o suprafata unde presarati putina faina si framantati 6-7 minute.

Puneti acesta inapoi in bol si ungeti pe toate partile cu putin ulei de masline, acoperiti si lasati intr-un loc cald sa dospeasca pana cand s-a dublat (intre 30 de minute si 1 ora). Presarati putina faina pe o suprafata, si portionati-l in functie de cat de mare vreti sa fie pizza, apoi decorati-l cu topping-ul preferat. De obicei eu il injumatatesc si il intind la un diametru de aproximativ 28 cm.

Timpul de coacere pentru acest aluat este de 3 minute pe fundul cuptorului la 230 c (gaz 8) dupa care mutati tava la mijloc pe gratar, reduceti focul la 190 c (gaz 5) si mai lasati inca 5-7 minute in functie de cat de gros l-ati intins si cat de crocat vreti crusta; nu uitati este un aluat subtire care se gateste repede.
Un aluat mai aparte de cel obisnuit dar care imi place gustul si datorita cantitati mici de faina de grau este mai sanatos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Aluat de Pizza cu 4 Faine" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Aluat de Pizza cu 4 Faine