Intr-un bol mic puneti apa, drojdia si zaharul, amestecati si lasati deoparte.
Intr-un bol mai mare amestecati cu telul fainele si sarea. Turnati apoi drojdia, uleiul de masline si formati un aluat. Transferati aluatul pe o suprafata unde presarati putina faina si framantati 6-7 minute.
Puneti acesta inapoi in bol si ungeti pe toate partile cu putin ulei de masline, acoperiti si lasati intr-un loc cald sa dospeasca pana cand s-a dublat (intre 30 de minute si 1 ora). Presarati putina faina pe o suprafata, si portionati-l in functie de cat de mare vreti sa fie pizza, apoi decorati-l cu topping-ul preferat. De obicei eu il injumatatesc si il intind la un diametru de aproximativ 28 cm.
Timpul de coacere pentru acest aluat este de 3 minute pe fundul cuptorului la 230 c (gaz 8) dupa care mutati tava la mijloc pe gratar, reduceti focul la 190 c (gaz 5) si mai lasati inca 5-7 minute in functie de cat de gros l-ati intins si cat de crocat vreti crusta; nu uitati este un aluat subtire care se gateste repede.
Un aluat mai aparte de cel obisnuit dar care imi place gustul si datorita cantitati mici de faina de grau este mai sanatos.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii