Se topeste drojdia impreuna cu putin lapte caldut si o lingura de zahar. Se prepara un aluat din faina, malai, sare, drojdia topita si restul de lapte. Se framanta bine bine aluatul si se lasa la dospit timp de o ora.
Se imparte aluatul in 5-6 bucati si se intinde cat mai bine si pe cat posibil i se da o forma rotunda. Aluatul permite sa fie lucrat cu mana.
Se incinge o tigaie de teflon pe aragaz. Se coc turtitele noastre pe ambele parti, la foc mic, cu grija sa nu se arda.
Se servesc cu branza si smantana, patrunjel si marar.
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateAcesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapidaSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatFursecuri by Laurita,foarte bune au iesit http://www.bucataras.ro/retete/fursecuri-cu-lamaie-79110.html
Fursecuri cu lamaieCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii