Scoverzi cu Curechi si Crumple (Placintute cu Varza si Cartofi)

Complexitate
redusa
Scoverzi cu Curechi si Crumple (Placintute cu Varza si Cartofi)

Ingrediente

  • 300 gr aluat de paine dar ceva mai moale
  • 2 linguri de varza murata (marunta de tot)
  • 2 cartofi potriviti, copti la cuptor
  • sare si piper, daca mai este cazul (depinde de gustul verzei folosite)
  • untura cat o nuca (eu am folosit ulei de coconut)
  • o lingurita de unt

Mod de preparare

De data asta eu am fentat si am luat-o pe scurtatura pentru ca am avut cumparat un aluat de pizza (care e ca si cel de paine), am avut si cateva linguri de varza tocata si murata intr-un borcanel si cum aluatul prea mult nu se poate tine la frigider, am purces la treaba ..... mi-a venit pofta pe scoverzile astea in timp ce ma uitam prin frigider dupa resturi de alimente ca sa fac o pizza.

Deci, cartofii se coc in cuptor sau in microunde si dupa racorire (atat cat sa ii puteti tine in mana fara sa va ardeti) se decojesc si se pun intr-o farfurie si cu ajutorul unei furculite, se zdrobesc. Se pune lingurita de unt peste ei, sare si putin piper, se amesteca bine pana s topeste untul. Apoi se adauga varza murata, se omogenizeaza, se portioneaza in 5-6 si se pun deoparte.

Se ia aluatul de paine, se portioneaza in 5-6 bucatele, prin taiere, nu prin rupere.
Fiecare bucatica de aluat se intinde putintel, se ia cu lingura din compozitia de varza si cartofi (o portie) se face o mingiuta din ea, se pune in mijlocul aluatului intins. Este bine de stiut ca, daca aluatul e prea vartos, scoverzile nu se lipesc bine, nu sant maleabile si umplutura poate sa iasa din ele in momentul in care le intindem si le pregatim pentru prajit.

Deci dupa ce am pus amestecul varza/cartofi, aducem spre mijloc marginile aluatului si ne asiguram ca sant bine lipite intre ele. Dupa ce am procedat la fel cu toate scoverzile, punem o tigaie pe foc si din untura prevazuta la reteta, luam putintel si ungem tigaia. Cand este infierbantata suficient, se pune prima scovarda in tigaie. In timpul in care se infierbanta untura si tigaia, noi intindem pe rand scoverzile. Le facem subtiri de circa jumatate de centimetru grosime.

Le prajim in tigaie, la foc mic, mai miscam de tigaie din cand in cand sa nu ardem aluatul prea tare, apoi intoarcem pe partea cealalta si prajim. Procedam la fel cu toate celelalte.
Se servesc asa simple, cu lapte batut sau lapte dulce, cu smantana sau chiar langa o tocana de carne

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa
2
Carte de bucate

Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa

Chec cu portocale si caise uscate, o reteta aromata si delicioasa, perfecta pentru desert sau gustari.Gustul proaspat de...

Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Amandine III
4
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie
5
Dulciuri

Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie

Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos