De data asta eu am fentat si am luat-o pe scurtatura pentru ca am avut cumparat un aluat de pizza (care e ca si cel de paine), am avut si cateva linguri de varza tocata si murata intr-un borcanel si cum aluatul prea mult nu se poate tine la frigider, am purces la treaba ..... mi-a venit pofta pe scoverzile astea in timp ce ma uitam prin frigider dupa resturi de alimente ca sa fac o pizza.
Deci, cartofii se coc in cuptor sau in microunde si dupa racorire (atat cat sa ii puteti tine in mana fara sa va ardeti) se decojesc si se pun intr-o farfurie si cu ajutorul unei furculite, se zdrobesc. Se pune lingurita de unt peste ei, sare si putin piper, se amesteca bine pana s topeste untul. Apoi se adauga varza murata, se omogenizeaza, se portioneaza in 5-6 si se pun deoparte.
Se ia aluatul de paine, se portioneaza in 5-6 bucatele, prin taiere, nu prin rupere.
Fiecare bucatica de aluat se intinde putintel, se ia cu lingura din compozitia de varza si cartofi (o portie) se face o mingiuta din ea, se pune in mijlocul aluatului intins. Este bine de stiut ca, daca aluatul e prea vartos, scoverzile nu se lipesc bine, nu sant maleabile si umplutura poate sa iasa din ele in momentul in care le intindem si le pregatim pentru prajit.
Deci dupa ce am pus amestecul varza/cartofi, aducem spre mijloc marginile aluatului si ne asiguram ca sant bine lipite intre ele. Dupa ce am procedat la fel cu toate scoverzile, punem o tigaie pe foc si din untura prevazuta la reteta, luam putintel si ungem tigaia. Cand este infierbantata suficient, se pune prima scovarda in tigaie. In timpul in care se infierbanta untura si tigaia, noi intindem pe rand scoverzile. Le facem subtiri de circa jumatate de centimetru grosime.
Le prajim in tigaie, la foc mic, mai miscam de tigaie din cand in cand sa nu ardem aluatul prea tare, apoi intoarcem pe partea cealalta si prajim. Procedam la fel cu toate celelalte.
Se servesc asa simple, cu lapte batut sau lapte dulce, cu smantana sau chiar langa o tocana de carne
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii