Placinta cu Varza (de Post)

Complexitate
medie
Placinta cu Varza (de Post)

Ingrediente

  • Ingrediente aluat:
  • 42 gr drojdie proaspata
  • 350 ml apa calduta
  • o lingurita sare
  • o lingurita zahar
  • 3 linguri ulei
  • faina cat cuprinde pentru a obtine un aluat ca de paine
  • Ingrediente umplutura:
  • 2 kg varza alba
  • 4 cepe potrivite
  • 2 linguri cimbru uscat (am uitat sa il pun in fotografie)
  • 2 linguri marar uscat sau verde
  • vegeta, sare si piper dupa gust
  • 150 ml ulei
  • 300 ml apa

Mod de preparare

Mod preparare aluat:
Drojdia rupta in bucatele mici se pune intr-un castron, impreuna cu sarea, zaharul, apa si putina faina. Toate aceste ingrediente se bat bine cu telul si se acopera cu un prosop, pana ce drojdia incepe sa se umfle. Intr-un vas mai mare se pune drojdia si treptat faina, pana ce aceast aluat capata consistenta unui aluat de paine. Dupa aceea se adauga treptat uleiul si se framanta in continuare timp de 30 de minute. Aluatul se acopera cu ceva textil si se lasa la dospit aproximativ 45 minute pana ce isi dubleaza volumul. Intre timp se prepara umplutura.

Mod preparare umplutura:
Ceapa se taie cubulete si se caleste in ulei pana ce devine aurie, dupa aceea se adauga apa. Cand apa incepe sa fiarba se adauga varza taiata marunt. Se lasa sa dea in cateva clocote, dupa care se adauga cimbru. Cand varza este fiarta, aceasta se condimenteaza dupa gust cu sare, vegeta si piper. Se opreste focul si se adauga mararul. Aceasta se lasa sa se raceasca.
o tava de 30x40 cm se tapeteaza cu hartie de copt.

Aluatul se imparte in doua, astfel se intinde prima foaie (cu ajutorul unui sucitor) si se aseaza in tava, peste care se pune varza scursa de lichid si racita. Peste varza se pune cea de a doua foaie, care se inteapa din loc in loc cu o furculita. Placinta obtinuta se pune in cuptorul preincalzit pana ce se rumeneste.
Cand este gata se scoate din cuptor, se unge cu putin ulei si se acopera cu un prosop. Se lasa sa se raceasca putin, dupa care se serveste.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Nectar de caise

Nectar de caise

Nectar de caise
Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Dulceaţă de căpșuni reţetă
1
Conserve, muraturi

Dulceaţă de căpșuni reţetă

Dulceaţă de căpșuni reţetă
Briose cu visine (sau orice fruct)
2
Dulciuri

Briose cu visine (sau orice fruct)

Briose cu visine (sau orice fruct)
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Branzoaicele Bunicii
4
Dulciuri

Branzoaicele Bunicii

Branzoaicele Bunicii
Lapte de Pasare
5
Dulciuri

Lapte de Pasare

Lapte de Pasare
Parteneri
Reteta de preparare a papanasilor cu branza dulce-prajiti
Bucataras.RO

Reteta de preparare a papanasilor cu branza dulce-prajiti

Reteta de preparare a papanasilor Nu cred ca sunt multi cei care rezista ispitei de a manca papanasi! Noua ne plac atat cei...

Reteta de preparare a papanasilor cu branza dulce-prajiti
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Culinar.RO

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi

Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Tort copii
Gustos.RO

Tort copii

Tort copii