Mod preparare aluat:
Drojdia rupta in bucatele mici se pune intr-un castron, impreuna cu sarea, zaharul, apa si putina faina. Toate aceste ingrediente se bat bine cu telul si se acopera cu un prosop, pana ce drojdia incepe sa se umfle. Intr-un vas mai mare se pune drojdia si treptat faina, pana ce aceast aluat capata consistenta unui aluat de paine. Dupa aceea se adauga treptat uleiul si se framanta in continuare timp de 30 de minute. Aluatul se acopera cu ceva textil si se lasa la dospit aproximativ 45 minute pana ce isi dubleaza volumul. Intre timp se prepara umplutura.
Mod preparare umplutura:
Ceapa se taie cubulete si se caleste in ulei pana ce devine aurie, dupa aceea se adauga apa. Cand apa incepe sa fiarba se adauga varza taiata marunt. Se lasa sa dea in cateva clocote, dupa care se adauga cimbru. Cand varza este fiarta, aceasta se condimenteaza dupa gust cu sare, vegeta si piper. Se opreste focul si se adauga mararul. Aceasta se lasa sa se raceasca.
o tava de 30x40 cm se tapeteaza cu hartie de copt.
Aluatul se imparte in doua, astfel se intinde prima foaie (cu ajutorul unui sucitor) si se aseaza in tava, peste care se pune varza scursa de lichid si racita. Peste varza se pune cea de a doua foaie, care se inteapa din loc in loc cu o furculita. Placinta obtinuta se pune in cuptorul preincalzit pana ce se rumeneste.
Cand este gata se scoate din cuptor, se unge cu putin ulei si se acopera cu un prosop. Se lasa sa se raceasca putin, dupa care se serveste.
Pofta buna!!!
Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraNu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii