Mod preparare aluat:
Drojdia rupta in bucatele mici se pune intr-un castron, impreuna cu sarea, zaharul, apa si putina faina. Toate aceste ingrediente se bat bine cu telul si se acopera cu un prosop, pana ce drojdia incepe sa se umfle. Intr-un vas mai mare se pune drojdia si treptat faina, pana ce aceast aluat capata consistenta unui aluat de paine. Dupa aceea se adauga treptat uleiul si se framanta in continuare timp de 30 de minute. Aluatul se acopera cu ceva textil si se lasa la dospit aproximativ 45 minute pana ce isi dubleaza volumul. Intre timp se prepara umplutura.
Mod preparare umplutura:
Ceapa se taie cubulete si se caleste in ulei pana ce devine aurie, dupa aceea se adauga apa. Cand apa incepe sa fiarba se adauga varza taiata marunt. Se lasa sa dea in cateva clocote, dupa care se adauga cimbru. Cand varza este fiarta, aceasta se condimenteaza dupa gust cu sare, vegeta si piper. Se opreste focul si se adauga mararul. Aceasta se lasa sa se raceasca.
o tava de 30x40 cm se tapeteaza cu hartie de copt.
Aluatul se imparte in doua, astfel se intinde prima foaie (cu ajutorul unui sucitor) si se aseaza in tava, peste care se pune varza scursa de lichid si racita. Peste varza se pune cea de a doua foaie, care se inteapa din loc in loc cu o furculita. Placinta obtinuta se pune in cuptorul preincalzit pana ce se rumeneste.
Cand este gata se scoate din cuptor, se unge cu putin ulei si se acopera cu un prosop. Se lasa sa se raceasca putin, dupa care se serveste.
Pofta buna!!!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii