Placinta cu Varza (de Post)

Complexitate
medie
Placinta cu Varza (de Post)

Ingrediente

  • Ingrediente aluat:
  • 42 gr drojdie proaspata
  • 350 ml apa calduta
  • o lingurita sare
  • o lingurita zahar
  • 3 linguri ulei
  • faina cat cuprinde pentru a obtine un aluat ca de paine
  • Ingrediente umplutura:
  • 2 kg varza alba
  • 4 cepe potrivite
  • 2 linguri cimbru uscat (am uitat sa il pun in fotografie)
  • 2 linguri marar uscat sau verde
  • vegeta, sare si piper dupa gust
  • 150 ml ulei
  • 300 ml apa

Mod de preparare

Mod preparare aluat:
Drojdia rupta in bucatele mici se pune intr-un castron, impreuna cu sarea, zaharul, apa si putina faina. Toate aceste ingrediente se bat bine cu telul si se acopera cu un prosop, pana ce drojdia incepe sa se umfle. Intr-un vas mai mare se pune drojdia si treptat faina, pana ce aceast aluat capata consistenta unui aluat de paine. Dupa aceea se adauga treptat uleiul si se framanta in continuare timp de 30 de minute. Aluatul se acopera cu ceva textil si se lasa la dospit aproximativ 45 minute pana ce isi dubleaza volumul. Intre timp se prepara umplutura.

Mod preparare umplutura:
Ceapa se taie cubulete si se caleste in ulei pana ce devine aurie, dupa aceea se adauga apa. Cand apa incepe sa fiarba se adauga varza taiata marunt. Se lasa sa dea in cateva clocote, dupa care se adauga cimbru. Cand varza este fiarta, aceasta se condimenteaza dupa gust cu sare, vegeta si piper. Se opreste focul si se adauga mararul. Aceasta se lasa sa se raceasca.
o tava de 30x40 cm se tapeteaza cu hartie de copt.

Aluatul se imparte in doua, astfel se intinde prima foaie (cu ajutorul unui sucitor) si se aseaza in tava, peste care se pune varza scursa de lichid si racita. Peste varza se pune cea de a doua foaie, care se inteapa din loc in loc cu o furculita. Placinta obtinuta se pune in cuptorul preincalzit pana ce se rumeneste.
Cand este gata se scoate din cuptor, se unge cu putin ulei si se acopera cu un prosop. Se lasa sa se raceasca putin, dupa care se serveste.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Ciorba taraneasca de porc

Ciorba taraneasca de porc

Ciorba taraneasca de porc
Lasagna - delicios si usor de preparat

Lasagna - delicios si usor de preparat

Lasagna este un preparat delicios si destul de versatil. Iata o reteta clasica pentru lasagna cu carne:

Lasagna - delicios si usor de preparat
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Tort Dobos
3
Dulciuri

Tort Dobos

Tort Dobos
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata

Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata
Parteneri
American pancakes
Culinar.RO

American pancakes

Acestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....

American pancakes
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache
Gustos.RO

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache