Aluatul:
Cernem faina intr-un bol, punem sarea.
Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva, o turnam peste faina.
Incepem sa framantam, turnam apa minerala calduta, putin cate putin, si framantam pana obtinem un aluat elastic.
La final incorporam uleiul de masline.
Acoperim aluatul, il lasam sa dospeasca cam 40 de minute, intr-un loc ferit de curent.
Topping-ul:
Rosiile decojite le trecem prin blender.
Le punem intr-o cratita cu putina sare, piper, rozmarin si busuioc uscat.
Ii dam cateva clocote sa se ingroase putin, apoi lasam sosul la racorit.
Ciupercile le spalam, le tamponam cu un servetel, baconul il taiem cubulete.
Mozzarella o taiem cubulete mici, cascavalul il dam pe razatoarea mare.
Dupa ce aluatul a dospit, presaram faina pe masa de lucru, il rasturnam.
Il impartim in doua, intindem doua foi potrivit de subtiri, le asezam in toua tavi rotunde, tapetate cu hartie de copt.
Le intepam cu furculita, le ungem cu sosul de rosii ce l-am pregatit.
Peste punem bucati de bacon, ciuperci, mozzarella, parmezan si cascaval, totul impartit in mod egal pentru ambele pizza.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc.
Se servesc calde! Sa aveti pofta!
Văzusem zilele trecute la Rocsi un tort cu căpșuni (și mi-a făcut poftă) și cum nu puteam să las să treacă sezonul...
Desert tort cu capsuniCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii