Intr-o cana dizolvati mierea si drojdia in apa. Lasati sa stea 15 minute. Amestecati bine faina cu sarea apoi turnati apa si cu o furculita formati intr-un aluat (daca aluatul este prea uscat mai adaugati cativa stropi de apa).
Transferati pe o suprafata cu faina presarata si framantati 8-10 minute sau pana cand aluatul este elastic si ferm, formati apoi intr-o bila. Puneti putin ulei de masline intr-un bol adanc si ungeti pe margini si aluatul pe toate partile, acoperiti bolul cu un prosop sau folie de plastic si lasati cel putin 2 ore.
Preincalziti cuptorul la 190 c (gaz 5). Taiati mozzarela felii si pregatiti restul de ingrediente la indemana. Presarati faina pe suprafata si pe aluat apoi impartiti acesta in jumatate. Luati o bucata si intindeti intr-un cerc cu diametrul intre 28-30 cm.
Ungeti acesta cu 2 linguri de sos de rosii lasand aproximativ 3 cm pe margini, imprastiati oregano, putin piper apoi pe jumatate aranjati 50 din prosciutto, 125 g mozzarela si busuioc. Aduceti cealalta parte deasupra si sigilati bine pe margine (incepeti dintr-un capat si cu o mana rulati aluat si cu cealalta apasati cu degetul pentru a sigila). Procedati la fel cu restul de aluat.
Transferati intr-o tava cu folie de aluminiu si coaceti aproximativ 20-25 minute (depinde de cuptor).
Optional serviti cu putin ulei de masline extra virgin infuzat cu chili deasupra.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii