Pizza Calzone cu Mozzarela si Prosciutto

Complexitate
redusa
Pizza Calzone cu Mozzarela si Prosciutto

Ingrediente

  • Face 2 pizza respectiv 4 portii
  • Pentru aluat:
  • 250 g faina de grau alba
  • 1/2 lingurita drojdie granulata
  • 1 lingurita miere
  • 1/2 lingurita sare de mare sau roz fina
  • 135 ml apa calda (aproximativ 40 c)
  • Pentru umplutura:
  • 100 g prosciutto
  • 250 g mozzarela
  • 4 linguri sos de rosii (nu folositi bulion sau pasta)
  • piper
  • 1 lingurita oregano
  • busuioc verde

Mod de preparare

Intr-o cana dizolvati mierea si drojdia in apa. Lasati sa stea 15 minute. Amestecati bine faina cu sarea apoi turnati apa si cu o furculita formati intr-un aluat (daca aluatul este prea uscat mai adaugati cativa stropi de apa).

Transferati pe o suprafata cu faina presarata si framantati 8-10 minute sau pana cand aluatul este elastic si ferm, formati apoi intr-o bila. Puneti putin ulei de masline intr-un bol adanc si ungeti pe margini si aluatul pe toate partile, acoperiti bolul cu un prosop sau folie de plastic si lasati cel putin 2 ore.

Preincalziti cuptorul la 190 c (gaz 5). Taiati mozzarela felii si pregatiti restul de ingrediente la indemana. Presarati faina pe suprafata si pe aluat apoi impartiti acesta in jumatate. Luati o bucata si intindeti intr-un cerc cu diametrul intre 28-30 cm.

Ungeti acesta cu 2 linguri de sos de rosii lasand aproximativ 3 cm pe margini, imprastiati oregano, putin piper apoi pe jumatate aranjati 50 din prosciutto, 125 g mozzarela si busuioc. Aduceti cealalta parte deasupra si sigilati bine pe margine (incepeti dintr-un capat si cu o mana rulati aluat si cu cealalta apasati cu degetul pentru a sigila). Procedati la fel cu restul de aluat.

Transferati intr-o tava cu folie de aluminiu si coaceti aproximativ 20-25 minute (depinde de cuptor).
Optional serviti cu putin ulei de masline extra virgin infuzat cu chili deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura