Intr-o cana dizolvati mierea si drojdia in apa. Lasati sa stea 15 minute. Amestecati bine faina cu sarea apoi turnati apa si cu o furculita formati intr-un aluat (daca aluatul este prea uscat mai adaugati cativa stropi de apa).
Transferati pe o suprafata cu faina presarata si framantati 8-10 minute sau pana cand aluatul este elastic si ferm, formati apoi intr-o bila. Puneti putin ulei de masline intr-un bol adanc si ungeti pe margini si aluatul pe toate partile, acoperiti bolul cu un prosop sau folie de plastic si lasati cel putin 2 ore.
Preincalziti cuptorul la 190 c (gaz 5). Taiati mozzarela felii si pregatiti restul de ingrediente la indemana. Presarati faina pe suprafata si pe aluat apoi impartiti acesta in jumatate. Luati o bucata si intindeti intr-un cerc cu diametrul intre 28-30 cm.
Ungeti acesta cu 2 linguri de sos de rosii lasand aproximativ 3 cm pe margini, imprastiati oregano, putin piper apoi pe jumatate aranjati 50 din prosciutto, 125 g mozzarela si busuioc. Aduceti cealalta parte deasupra si sigilati bine pe margine (incepeti dintr-un capat si cu o mana rulati aluat si cu cealalta apasati cu degetul pentru a sigila). Procedati la fel cu restul de aluat.
Transferati intr-o tava cu folie de aluminiu si coaceti aproximativ 20-25 minute (depinde de cuptor).
Optional serviti cu putin ulei de masline extra virgin infuzat cu chili deasupra.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii