Pizza Calzone cu Mozzarela si Prosciutto

Complexitate
redusa
Pizza Calzone cu Mozzarela si Prosciutto

Ingrediente

  • Face 2 pizza respectiv 4 portii
  • Pentru aluat:
  • 250 g faina de grau alba
  • 1/2 lingurita drojdie granulata
  • 1 lingurita miere
  • 1/2 lingurita sare de mare sau roz fina
  • 135 ml apa calda (aproximativ 40 c)
  • Pentru umplutura:
  • 100 g prosciutto
  • 250 g mozzarela
  • 4 linguri sos de rosii (nu folositi bulion sau pasta)
  • piper
  • 1 lingurita oregano
  • busuioc verde

Mod de preparare

Intr-o cana dizolvati mierea si drojdia in apa. Lasati sa stea 15 minute. Amestecati bine faina cu sarea apoi turnati apa si cu o furculita formati intr-un aluat (daca aluatul este prea uscat mai adaugati cativa stropi de apa).

Transferati pe o suprafata cu faina presarata si framantati 8-10 minute sau pana cand aluatul este elastic si ferm, formati apoi intr-o bila. Puneti putin ulei de masline intr-un bol adanc si ungeti pe margini si aluatul pe toate partile, acoperiti bolul cu un prosop sau folie de plastic si lasati cel putin 2 ore.

Preincalziti cuptorul la 190 c (gaz 5). Taiati mozzarela felii si pregatiti restul de ingrediente la indemana. Presarati faina pe suprafata si pe aluat apoi impartiti acesta in jumatate. Luati o bucata si intindeti intr-un cerc cu diametrul intre 28-30 cm.

Ungeti acesta cu 2 linguri de sos de rosii lasand aproximativ 3 cm pe margini, imprastiati oregano, putin piper apoi pe jumatate aranjati 50 din prosciutto, 125 g mozzarela si busuioc. Aduceti cealalta parte deasupra si sigilati bine pe margine (incepeti dintr-un capat si cu o mana rulati aluat si cu cealalta apasati cu degetul pentru a sigila). Procedati la fel cu restul de aluat.

Transferati intr-o tava cu folie de aluminiu si coaceti aproximativ 20-25 minute (depinde de cuptor).
Optional serviti cu putin ulei de masline extra virgin infuzat cu chili deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Snitele in crusta de cartofi

Snitele in crusta de cartofi

Snitele in crusta de cartofi
Mancare de conopida

Mancare de conopida

Servită ca o garnitură rafinată sau ca fel principal încântător, această mâncare de conopidă promite să încânte...

Mancare de conopida
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
2
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
3
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Tort de mere caramelizate
4
Dulciuri

Tort de mere caramelizate

Tort de mere caramelizate
Felii olandeze
5
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Parteneri
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Culinar.RO

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Gustos.RO

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia