Palmieri cu Masline si Migdale

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Palmieri cu Masline si Migdale

Ingrediente

  • - 75 g masline negre fara samburi
  • taiate bucatele
  • - 95 g migdale macinate (eu am folosit fulgi de migdale pe care le-am pus ca atare in vasul robotului de bucatarie)
  • - 25 g grana padano / parmezan ras
  • - 2 linguri cu frunze de patrunjel maruntite (eu am folosit frunze de patrunjel proaspete pe care le-am pus ca atare in robotul de bucatarie, aproximand astfel cantitatea necesara - am adaugat chiar putin mai mult patrunjel decat era mentionat in car
  • - 60 ml ulei de masline extravirgin
  • - 1/4 lingurita cu sare (este posibil sa aveti nevoie de mai multa sare, in functie de maslinele pe care le folositi)
  • - 1/2 lingurita cu piper negru proaspat macinat
  • - 2 lingurite cu seminte de mustar
  • - aluat foietaj gata pregatit (aluatul pe care l-am folosit a avut forma unui dreptunghi cu laturile 37 x 28 cm)
  • - 60 ml lapte

Mod de preparare

- Se pun in vasul robotului de bucatarie maslinele taiate bucatele, migdalele, parmezanul / grana padano, frunzele de patrunjel, uleiul de masline, sarea, piperul si bobitele de mustar. Se mixeaza foarte bine toate ingredientele pana se obtine o pasta.

- Se intinde foaia de aluat pe suprafata de lucru infainata in prealabil cu latura cea mai mica spre dumneavoastra.
- Se intinde compozitia pregatita anterior cu o spatula pe suprafata aluatului.

- Se imparte imaginar aluatul in doua jumatati (se marcheaza imaginar jumatatea laturii lungi a dreptunghiului de aluat, pe ambele parti). Partea aluatului asezata spre dumneavoastra se impatura pana la jumatate (pana la locul marcat imaginar).

Se procedeaza identic cu cealalta parte de aluat (astfel incat latura mica a dreptunghiului de aluat situata distal sa ajunga langa cea opusa, pliata anterior). Se pensuleaza cu lapte suprafata aluatului. Se pliaza din nou foaia de aluat astfel incat cele doua laturi (situate proximal si distal de dumneavoastra) sa se intalneasca in acelasi loc.

Se pensuleaza cu lapte suprafata aluatului. Din aluatul astfel pregatit se taie bucati cu grosimea de aproximativ 1, 5 cm. Extremitatile fiecarei bucati de aluat in parte se ridica putin, obtinand astfel forma literei ”v”.

- Se incalzeste cuptorul la 180 grade c.
- Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt.

- Se aseaza bucatile de aluat in tava la distanta unele de altele. Se coc in cuptor aproximativ 15 - 20 de minute pana dobandesc o culoare frumoasa aurie.
- Se lasa sa se raceasca in tava. Se servesc caldute sau la temperatura camerei.
Sursa reteta: ”Die besten Rezepte fur die Schnelle Kuche” - Anne Wilson (reteta se numeste ”Oliven - Mandel Palmherzen”).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Rustica
1
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
4
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Reteta rapida si gustoasa de placinta cu spanac in aluat de foietaj
Bucataras.RO

Reteta rapida si gustoasa de placinta cu spanac in aluat de foietaj

O reteta rapida si gustoasa de placinta cu spanac in aluat de foietaj, simpla ,dar foarte buna. Este speciala pentru cei...

Reteta rapida si gustoasa de placinta cu spanac in aluat de foietaj
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia