- Se pun in vasul robotului de bucatarie maslinele taiate bucatele, migdalele, parmezanul / grana padano, frunzele de patrunjel, uleiul de masline, sarea, piperul si bobitele de mustar. Se mixeaza foarte bine toate ingredientele pana se obtine o pasta.
- Se intinde foaia de aluat pe suprafata de lucru infainata in prealabil cu latura cea mai mica spre dumneavoastra.
- Se intinde compozitia pregatita anterior cu o spatula pe suprafata aluatului.
- Se imparte imaginar aluatul in doua jumatati (se marcheaza imaginar jumatatea laturii lungi a dreptunghiului de aluat, pe ambele parti). Partea aluatului asezata spre dumneavoastra se impatura pana la jumatate (pana la locul marcat imaginar).
Se procedeaza identic cu cealalta parte de aluat (astfel incat latura mica a dreptunghiului de aluat situata distal sa ajunga langa cea opusa, pliata anterior). Se pensuleaza cu lapte suprafata aluatului. Se pliaza din nou foaia de aluat astfel incat cele doua laturi (situate proximal si distal de dumneavoastra) sa se intalneasca in acelasi loc.
Se pensuleaza cu lapte suprafata aluatului. Din aluatul astfel pregatit se taie bucati cu grosimea de aproximativ 1, 5 cm. Extremitatile fiecarei bucati de aluat in parte se ridica putin, obtinand astfel forma literei ”v”.
- Se incalzeste cuptorul la 180 grade c.
- Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt.
- Se aseaza bucatile de aluat in tava la distanta unele de altele. Se coc in cuptor aproximativ 15 - 20 de minute pana dobandesc o culoare frumoasa aurie.
- Se lasa sa se raceasca in tava. Se servesc caldute sau la temperatura camerei.
Sursa reteta: ”Die besten Rezepte fur die Schnelle Kuche” - Anne Wilson (reteta se numeste ”Oliven - Mandel Palmherzen”).
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii