Painici Laugenbrot

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Painici Laugenbrot

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 1 cub drojdie proaspata (25 grame)
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 6 linguri ulei de masline
  • 260 ml apa calduta
  • In plus:
  • -2 litri apa
  • - sare mare
  • -10 linguri bicarbonat de sodiu

Mod de preparare

Amestecam drojdia cu putina apa calduta, zaharul si 2 linguri cu faina.

Punem intr-un bol restul de faina iar in mijloc punem amestecul de drojdie. Lasam aproximativ 10 minute la dospit apoi adaugam sarea, uleiul si incepem sa framantam aluatul pana va deveni elastic si nelipicios.

Lasam la dospit pana ce isi va dubla volumul.

Din aluat facem bilute in functie de marimea dorita a painicilor.

Se pune cuptorul sa se incalzeasca la 180 grade.

Separat punem la fiert 2 litri de apa cu bicarbonatul de sodiu si sare mare. Cand apa fierbe punem cate 5 painici si lasam aproximativ 30 secunde (nu mai mult). Le scoatem cu o paleta cu gauri si le punem in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Se cresteaza cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit.

Se dau la cuptorul incins la 180 grade pana ce painicile sunt frumos rumenite la suprafata.

Dupa preferinta deasupra painicilor puteti presara mac, susan.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
3
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
4
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
5
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Parteneri
Desert ciocolata de casa cu fructe uscate
Bucataras.RO

Desert ciocolata de casa cu fructe uscate

De curând am servit de la o bună prietenă ciocolată de casă cu fructe uscate, fără lapte praf și mi-a plăcut...

Desert ciocolata de casa cu fructe uscate
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.