Amestecam drojdia cu putina apa calduta, zaharul si 2 linguri cu faina.
Punem intr-un bol restul de faina iar in mijloc punem amestecul de drojdie. Lasam aproximativ 10 minute la dospit apoi adaugam sarea, uleiul si incepem sa framantam aluatul pana va deveni elastic si nelipicios.
Lasam la dospit pana ce isi va dubla volumul.
Din aluat facem bilute in functie de marimea dorita a painicilor.
Se pune cuptorul sa se incalzeasca la 180 grade.
Separat punem la fiert 2 litri de apa cu bicarbonatul de sodiu si sare mare. Cand apa fierbe punem cate 5 painici si lasam aproximativ 30 secunde (nu mai mult). Le scoatem cu o paleta cu gauri si le punem in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Se cresteaza cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit.
Se dau la cuptorul incins la 180 grade pana ce painicile sunt frumos rumenite la suprafata.
Dupa preferinta deasupra painicilor puteti presara mac, susan.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatVazusem aceasta reteta pe Instagram la Benedetta si mi-a placut tare mult ideea asa ca am pus-o in practica. Este de efect si...
Desert rulada girafa cu mascarpone si zmeuraMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii