Paine Rustica I

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Paine Rustica I

Ingrediente

  • 330 grame faina
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 400 ml apa la temperatura camerei

Mod de preparare

Amesteci faina cu sarea si drojdia cu o lingura, adaugi apa, amesteci in continuare cu lingura de 4-5 ori, pina se omogenizeaza.
Acoperi vasul cu o folie de plastic sau aluminiu, si tii la loc ferit de schimbari bruste de temperatura (eu tin in cuptorul stins) cam 14-24 ore (cit vrei tu).
a doua zi, iei aluatul cu lingura, este foarte moale, asa trebuie sa fie, si il rastorni pe o planseta cu faina. Il impaturi in 4, cu mainile date prin faina. Il lasi inca 20-30 minute acoperit cu folia de plastic.

Intre timp incalzesti cuptorul la foc tare, eu pun la 260 c, si pui oala de tuci cu capac, sau oala de inox cu capac, in cuptor sa se incalzeasca bine.

Dupa 30 minute, crestezi aluatul, pui tarite de grau deasupre si in oala, si pui aluatul in oala. Aluatul este foarte moale, este ok.
Il lasi la cuptorul incins pentru exact 30 minute cu capacul pus, apoi scoti capacul pentru inca 15 minute.

Scoti painea din oala si o lasi la racit pe un grilaj.
Dupa 20 minute o poti taia felii.
Este perfecta muiata in ulei de masline de buna calitate sau cu mancarea ta favorita!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Haiose

Haiose

Haiose
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca - un desert imbietor
1
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
2
Garnituri

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
Friptura pomana porcului
3
Fripturi

Friptura pomana porcului

Friptura pomana porcului
Tort cu crema de branza si jeleu de ananas
4
Dulciuri

Tort cu crema de branza si jeleu de ananas

Tort cu crema de branza si jeleu de ananas
Piersici
5
Dulciuri

Piersici

Piersici
Parteneri
Prajitura cu foi de zahar ars
Culinar.RO

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce