Amesteci faina cu sarea si drojdia cu o lingura, adaugi apa, amesteci in continuare cu lingura de 4-5 ori, pina se omogenizeaza.
Acoperi vasul cu o folie de plastic sau aluminiu, si tii la loc ferit de schimbari bruste de temperatura (eu tin in cuptorul stins) cam 14-24 ore (cit vrei tu).
a doua zi, iei aluatul cu lingura, este foarte moale, asa trebuie sa fie, si il rastorni pe o planseta cu faina. Il impaturi in 4, cu mainile date prin faina. Il lasi inca 20-30 minute acoperit cu folia de plastic.
Intre timp incalzesti cuptorul la foc tare, eu pun la 260 c, si pui oala de tuci cu capac, sau oala de inox cu capac, in cuptor sa se incalzeasca bine.
Dupa 30 minute, crestezi aluatul, pui tarite de grau deasupre si in oala, si pui aluatul in oala. Aluatul este foarte moale, este ok.
Il lasi la cuptorul incins pentru exact 30 minute cu capacul pus, apoi scoti capacul pentru inca 15 minute.
Scoti painea din oala si o lasi la racit pe un grilaj.
Dupa 20 minute o poti taia felii.
Este perfecta muiata in ulei de masline de buna calitate sau cu mancarea ta favorita!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii