Paine Rustica I

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Paine Rustica I

Ingrediente

  • 330 grame faina
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 400 ml apa la temperatura camerei

Mod de preparare

Amesteci faina cu sarea si drojdia cu o lingura, adaugi apa, amesteci in continuare cu lingura de 4-5 ori, pina se omogenizeaza.
Acoperi vasul cu o folie de plastic sau aluminiu, si tii la loc ferit de schimbari bruste de temperatura (eu tin in cuptorul stins) cam 14-24 ore (cit vrei tu).
a doua zi, iei aluatul cu lingura, este foarte moale, asa trebuie sa fie, si il rastorni pe o planseta cu faina. Il impaturi in 4, cu mainile date prin faina. Il lasi inca 20-30 minute acoperit cu folia de plastic.

Intre timp incalzesti cuptorul la foc tare, eu pun la 260 c, si pui oala de tuci cu capac, sau oala de inox cu capac, in cuptor sa se incalzeasca bine.

Dupa 30 minute, crestezi aluatul, pui tarite de grau deasupre si in oala, si pui aluatul in oala. Aluatul este foarte moale, este ok.
Il lasi la cuptorul incins pentru exact 30 minute cu capacul pus, apoi scoti capacul pentru inca 15 minute.

Scoti painea din oala si o lasi la racit pe un grilaj.
Dupa 20 minute o poti taia felii.
Este perfecta muiata in ulei de masline de buna calitate sau cu mancarea ta favorita!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Schneider
4
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
5
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars