- Se amesteca intr-un bol cu diametru mare (potrivit pentru framantarea aluatului) cele trei tipuri de faina: faina alba proaspat cernuta, faina integrala de grau si faina de secara.
- Se adauga uleiul de masline, drojdia si sarea, astfel incat sarea sa fie la distanta de drojdie (sarea inactiveaza drojdia).
- Se adauga apa treptat si se incepe framantarea aluatului cu mainile, pana ce intreaga cantitate de faina de pe peretii bolului a fost incorporata. Se formeaza un aluat moale, lipicios, usor de modelat.
- Dupa ce intreaga cantitate de faina din bol a fost incorporata, aluatul se aseaza pe suprafata de lucru usor infainata si se framanta cu mainile timp de 5 minute.
- Dupa perioada de framantare se modeleaza aluatul astfel incat sa dobandeasca o forma aproximativ rotunda.
- Se acopera aluatul cu un bol si se lasa sa dospeasca timp de o ora intr-o incapere calduta, ferit de curent.
- Aluatul se pune din nou pe suprafata de lucru usor infainata in prealabil si se framanta putin. Se modeleaza apoi aluatul cu palmele astfel incat sa dobandeasca o forma aproximativ rotunda.
- Se unge cu ulei o tava mare sau se tapeteaza tava cu hartie pentru copt / folie antiaderenta pentru copt.
- Se pune aluatul in tava pregatita anterior.
- Se acopera aluatul cu un prosop pentru bucatarie sau cu un bol si se lasa sa dospeasca in tava timp de aproximativ 1 ora.
- Se incalzeste cuptorul la 230 grade c.
- Se presara putina faina la suprafata aluatului.
- Se taia suprafata aluatului dupa preferinta.
- Se coace aluatul timp de 35 de minute in cuptorul preincalzit.
- Painea coapta se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii