Paine din Trei Tipuri de Faina si Ulei de Rozmarin

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Paine din Trei Tipuri de Faina si Ulei de Rozmarin

Ingrediente

  • - 360 g faina alba 000 proaspat cernuta si suplimentar faina pentru infainarea suprafetei de lucru
  • - 115 g faina integrala de grau
  • - 25 g faina de secara
  • - 60 ml ulei de masline extravirgin cu rozmarin
  • - 8 g drojdie uscata
  • - 10 g sare de mare fin macinata
  • - 330 ml apa calduta

Mod de preparare

- Se amesteca intr-un bol cu diametru mare (potrivit pentru framantarea aluatului) cele trei tipuri de faina: faina alba proaspat cernuta, faina integrala de grau si faina de secara.
- Se adauga uleiul de masline, drojdia si sarea, astfel incat sarea sa fie la distanta de drojdie (sarea inactiveaza drojdia).

- Se adauga apa treptat si se incepe framantarea aluatului cu mainile, pana ce intreaga cantitate de faina de pe peretii bolului a fost incorporata. Se formeaza un aluat moale, lipicios, usor de modelat.
- Dupa ce intreaga cantitate de faina din bol a fost incorporata, aluatul se aseaza pe suprafata de lucru usor infainata si se framanta cu mainile timp de 5 minute.

- Dupa perioada de framantare se modeleaza aluatul astfel incat sa dobandeasca o forma aproximativ rotunda.
- Se acopera aluatul cu un bol si se lasa sa dospeasca timp de o ora intr-o incapere calduta, ferit de curent.

- Aluatul se pune din nou pe suprafata de lucru usor infainata in prealabil si se framanta putin. Se modeleaza apoi aluatul cu palmele astfel incat sa dobandeasca o forma aproximativ rotunda.
- Se unge cu ulei o tava mare sau se tapeteaza tava cu hartie pentru copt / folie antiaderenta pentru copt.

- Se pune aluatul in tava pregatita anterior.
- Se acopera aluatul cu un prosop pentru bucatarie sau cu un bol si se lasa sa dospeasca in tava timp de aproximativ 1 ora.

- Se incalzeste cuptorul la 230 grade c.
- Se presara putina faina la suprafata aluatului.
- Se taia suprafata aluatului dupa preferinta.

- Se coace aluatul timp de 35 de minute in cuptorul preincalzit.
- Painea coapta se lasa sa se raceasca pe un gratar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
3
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
4
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
5
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Parteneri
Cartofi dulci la cuptor
Bucataras.RO

Cartofi dulci la cuptor

Cartofi dulci la cuptor
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti