Paine de casa cu cartofi

Complexitate
redusa
Paine de casa cu cartofi

Ingrediente

  • 1 kg faina alba
  • 400 gr cartofi
  • sare
  • frunza de varza
  • drojdie cca 30 gr

Mod de preparare

Se pun la fiert cartofii cu coaja in apa cu sare. Dupa ce au fiert ii curatim si ii zdrobim si asa ii lasam la racit.
Intre timp in alt vas punem faina la care adaugam drojdia ce am dizolvat-o in prealabil intr-un pic de apa calduta cu sare si facem un pic de plamadeala si lasam la dospit. Dupa ce a dospit plamadeala adaugam cartofii zdrobiti , sare si apa calduta pana obtinem un aluat nu prea tare dar nici prea moale si il framantam bine pana apar besicile. Lasam la dospit cca 1-2 ore.

Dupa ce aluatul a dospit pe masa presaram un pic de faina turnam aluatul peste si ii dam un pic de forma.

Cratita (sau tava rotunda) se tapeteaza cu folie de aluminiu peste ea se pune o frunza mare de varza cruda care se unge cu un pic de ulei si se aseaza in el aluatul. De acum pornim cuptorul la foc mare si aluatul il lasam in forma sa dospeasca inca o jumate de ora.

Cand punem painea la cuptor dedesubt pe plita asezam si un vas cu apa rece. Nu deschidem cuptorul numai dupa o ora si 10 minute. La inceput lasam cuptorul cca 15 min. la foc tare apoi reducem la jumate.

Dupa aproximativ 2 1/2 ore putem sa scoatem painea din cuptor (se incearca cu o scobitoare daca mai e nevoie se mai poate tine). Se acopera cu un prosop daesupra se pune o punga si apoi iar un prosop si se lasa astfel la racit.
In aluatul de paine se pot adauga si diferite tipuri de seminte( de floarea soarelui, de dovleac, susan, etc ) Eu personal am pus doar deasupra aluatului seminte de susan.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Paste fusilli cu sos si masline
2
Paste

Paste fusilli cu sos si masline

Paste fusilli cu sos si masline
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
3
Conserve, muraturi

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa

Salata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
Ciorba de pui cu smantana
5
Parteneri
Briose cu migdale si cacao
Bucataras.RO

Briose cu migdale si cacao

Am adaptat o reteta dintr-o revista GoodFood si iata ce a iesit:

Briose cu migdale si cacao
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia