Mini-Cornuri cu nuca si cacao

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Mini-Cornuri cu nuca si cacao

Ingrediente

  • 550 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • 2 oua
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 200-250 ml lapte
  • un praf de sare
  • 50 g unt sau margarina
  • Umplutura:
  • 200 g nuca macinata
  • 100 gr zahar
  • 2-3 linguri cacao
  • 1 albus de ou
  • esenta de rom
  • lapte fierbinte ( in fuctie de consistenta)
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus de ou
  • 2-3 linguri lapte

Mod de preparare

Pentru aluat:

Drojdia o amestecam cu zaharul pana devine o pasta.

Laptele il incalzim usor si peste punem zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie;

Intr-un bol, punem faina cu praful de sare, trecute printr-o sita, peste aceasta punem pasta de drojdie, laptele dulce si ouale. Incepem sa framantam usor pana omogenizam toate ingredientele, peste aluat turnam putin cate putin din untul topit si framantam pana il incorporam bine si pe acesta. Aluatul este gata cand nu se mai lipeste de maini si este usor elastic. Lasam la crescut, pana isi dubleaza volumul acoperit cu folie de plastic.

Intre timp, ne ocupam de umplutura:

Nuca macinata, zaharul si cacaua le amestecam intr-un bol. Separat batem albusul spuma si turnam ingredientele din bol in albus, amestecam bine, bine, punem si esenta de rom si la sfarsit, turnam laptele fierbinte in functie de cat de moale sau tare vreti sa va iasa compozitia.

Dupa ce aluatul a crescut, l-am impartit in 3 si fiecare bila am intins-o in foaie rotunda, le-am taiat prima data in 4, apoi in 8 tringhiuri pe diagonala.

La fiecare triunghi, am pus cate o lingurita de umplutura la baza si am rulat usor pana la varf formand un mini-corn.

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam cca. 15 minute sa mai creasca. Le ungem cu galbenusul de ou si laptele si dam la cuptor pana sunt rumenite frumos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Lamington de Ciocolata

Prajitura Lamington de Ciocolata

Prajitura Lamington de Ciocolata
Ciorba de perisoare din piept de pui

Ciorba de perisoare din piept de pui

Ciorba de perisoare din piept de pui
Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Cappuccino
1
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
3
Conserve, muraturi

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa

Salata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
Chec Italian
4
Dulciuri

Chec Italian

Chec Italian
Briose cu ciocolata - dulci si delicioase
5
Carte de bucate

Briose cu ciocolata - dulci si delicioase

Reteta simpla pentru briose pufoase cu ciocolata. Descopera cum sa pregatesti aceste delicii rapid, folosind ingrediente de...

Briose cu ciocolata - dulci si delicioase
Parteneri
Prajitura aromata cu pere intregi
Culinar.RO

Prajitura aromata cu pere intregi

Aceasta reteta de prajitura este perfecta pentru sarbatorile de iarna. Perele posate in vin surprind toate aromele iernii,...

Prajitura aromata cu pere intregi
Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes
Gustos.RO

Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes

Incercati aceasta reteta simpla si gustoasa de clatite pufoase (pancakes). Cu doar cateva ingrediente de baza, veti obtine...

Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia