Pentru aluat:
Drojdia o amestecam cu zaharul pana devine o pasta.
Laptele il incalzim usor si peste punem zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie;
Intr-un bol, punem faina cu praful de sare, trecute printr-o sita, peste aceasta punem pasta de drojdie, laptele dulce si ouale. Incepem sa framantam usor pana omogenizam toate ingredientele, peste aluat turnam putin cate putin din untul topit si framantam pana il incorporam bine si pe acesta. Aluatul este gata cand nu se mai lipeste de maini si este usor elastic. Lasam la crescut, pana isi dubleaza volumul acoperit cu folie de plastic.
Intre timp, ne ocupam de umplutura:
Nuca macinata, zaharul si cacaua le amestecam intr-un bol. Separat batem albusul spuma si turnam ingredientele din bol in albus, amestecam bine, bine, punem si esenta de rom si la sfarsit, turnam laptele fierbinte in functie de cat de moale sau tare vreti sa va iasa compozitia.
Dupa ce aluatul a crescut, l-am impartit in 3 si fiecare bila am intins-o in foaie rotunda, le-am taiat prima data in 4, apoi in 8 tringhiuri pe diagonala.
La fiecare triunghi, am pus cate o lingurita de umplutura la baza si am rulat usor pana la varf formand un mini-corn.
Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam cca. 15 minute sa mai creasca. Le ungem cu galbenusul de ou si laptele si dam la cuptor pana sunt rumenite frumos.
Socata reteta bunicii Deja au aparut florile de soc si mie imi place la nebunie socata, asa ca va invit la un pahar rece si...
Socata reteta buniciiO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura Tosca
Comentarii