Mini-Cornuri cu nuca si cacao

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Mini-Cornuri cu nuca si cacao

Ingrediente

  • 550 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • 2 oua
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 200-250 ml lapte
  • un praf de sare
  • 50 g unt sau margarina
  • Umplutura:
  • 200 g nuca macinata
  • 100 gr zahar
  • 2-3 linguri cacao
  • 1 albus de ou
  • esenta de rom
  • lapte fierbinte ( in fuctie de consistenta)
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus de ou
  • 2-3 linguri lapte

Mod de preparare

Pentru aluat:

Drojdia o amestecam cu zaharul pana devine o pasta.

Laptele il incalzim usor si peste punem zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie;

Intr-un bol, punem faina cu praful de sare, trecute printr-o sita, peste aceasta punem pasta de drojdie, laptele dulce si ouale. Incepem sa framantam usor pana omogenizam toate ingredientele, peste aluat turnam putin cate putin din untul topit si framantam pana il incorporam bine si pe acesta. Aluatul este gata cand nu se mai lipeste de maini si este usor elastic. Lasam la crescut, pana isi dubleaza volumul acoperit cu folie de plastic.

Intre timp, ne ocupam de umplutura:

Nuca macinata, zaharul si cacaua le amestecam intr-un bol. Separat batem albusul spuma si turnam ingredientele din bol in albus, amestecam bine, bine, punem si esenta de rom si la sfarsit, turnam laptele fierbinte in functie de cat de moale sau tare vreti sa va iasa compozitia.

Dupa ce aluatul a crescut, l-am impartit in 3 si fiecare bila am intins-o in foaie rotunda, le-am taiat prima data in 4, apoi in 8 tringhiuri pe diagonala.

La fiecare triunghi, am pus cate o lingurita de umplutura la baza si am rulat usor pana la varf formand un mini-corn.

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam cca. 15 minute sa mai creasca. Le ungem cu galbenusul de ou si laptele si dam la cuptor pana sunt rumenite frumos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita
Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
Cele mai apreciate rețete
Salata de iarna asortata
1
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Biscuiti prajiti-Banane prajite
3
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Supa de rosii cu galuste pufoase de gris
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris
Parteneri
Inimioare cu cascaval
Bucataras.RO

Inimioare cu cascaval

Daca vreti sa rontaiti ceva weekendul asta, va recomand aceste inimioare cu cascaval. Reteta am preluat-o de la Ligia...

Inimioare cu cascaval
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Tort de toamna cu mere si gutui
Gustos.RO

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui