In laptele incalzit se dizolva drojdia si zaharul si se tine la cald 5-10 min. Cartofii se curata si se fierb cu putina sare, apoi se zdrobesc.
Din faina amestecata cu piureul de cartofi, laptele si drojdia se framanta un aluat ce se lasa la dospit.
Dupa ce s-a dospit, se imparte in 4 bucati; fiecare bucata se intinde in forma rotunda de marimea tigaii in care se vor praji si se lasa la crescut inca 10 min.
In uleiul incins se rumenesc pe ambele parti, se ung pe deasupra cu ulei in care s-a pisat usturoiul, apoi se intinde smantana si se rade cascavalul.
Se servesc fierbinti. se pot folosi si alte toppinguri precum dulceata, branza, ketchup, varza.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorDupa cum stiti ador branzeturile, iar atunci cand vine vorba de desert, cele cu branza se numara printre favorite. Pe masa de...
Cheesecake cu portocaleMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii