In laptele incalzit se dizolva drojdia si zaharul si se tine la cald 5-10 min. Cartofii se curata si se fierb cu putina sare, apoi se zdrobesc.
Din faina amestecata cu piureul de cartofi, laptele si drojdia se framanta un aluat ce se lasa la dospit.
Dupa ce s-a dospit, se imparte in 4 bucati; fiecare bucata se intinde in forma rotunda de marimea tigaii in care se vor praji si se lasa la crescut inca 10 min.
In uleiul incins se rumenesc pe ambele parti, se ung pe deasupra cu ulei in care s-a pisat usturoiul, apoi se intinde smantana si se rade cascavalul.
Se servesc fierbinti. se pot folosi si alte toppinguri precum dulceata, branza, ketchup, varza.
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii