Se amesteca 2 linguri pline de faina cu drojdia si apa calduta pana se formeaza o maia omogena si se da la loc caldut cam 1ora.
Restul de faina se amesteca cu sarea, uleiul de masline, maiaua formata si apa calduta. Se framanta la mana sau in map pana se formeaza un aluat suplu.
Intr-un vas farinat asezam aluatul si il lasam la odihna acoperit cu un prosop curat pana isi dubleaza volumul.
Se taie aluatul crescut in 4 cu ajutorul unui cutit ascutit si se formeaza o noua bila de aluat care se da din nou la crescut pana dubleaza de volum.
Preincalzim cuptorul la 220°c.
Se taie aluatul in doua parti egale si se intind fougass-ele, se aseaza pe tava de cuptor fierbinte si se cresteaza din loc in loc. Cu mana largim fiecare crestatura ca la butoniere, ca in timpul coacerii sa nu se lipeasca la loc.
Presaram faina deasupra painicii, asezam un vas cu apa pe baza cuptorului si bagam in cuptor tavile una cate una.
Lasam la cuptor cam 30 de minute.
Scoatem si servim calduta. Painica are coaja crocanta si miezul moale.
Pofta buna!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDescopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...
Gogosi umpluteCel mai tare ma bucur cand apar in piata "verziturile". Nu stiu la ce sa ma opresc atunci cand trec printre...
Mancare de spanac ca la mama acasaDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii