Huajuan in Forma de Trandafiri Galbeni

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Huajuan in Forma de Trandafiri Galbeni

Ingrediente

  • 125 gr făină
  • 100 gr piure de dovleac dulce
  • 8 gr apă călduţă
  • 1,5 gr drojdie
  • 20 gr zahăr

Mod de preparare

1. Dizolvăm drojdia în apă călduţă. Turnăm soluţia în piureul de dovleac dulce şi amestecăm bine.

2. Adăugăm zahărul în făină, apoi punem piureul de dovleac dulce şi facem un aluat.

3. Acoperim cu un capac sau cu o bucată de pânză umedă vasul în care punem aluatul şi îl lăsăm la dospit, într-un loc cald, timp de 3 - 5 ore, pentru ca volumul acestuia să crească de 1, 5 ori.

4. Presărăm făină pe planşetă. Frământăm aluatul pentru eliminarea aerului din el. tăiem apoi aluatul în bucăţi de 50 gr. şi le răsucim cu mâinile în baghete de aproximativ 10 centimetri lungime.

5. Tăiem un aluat în şase bucăţi din care una este mai mică decât celelalte cinci.

6. Răsucim apoi bucata mică de aluat în formă de măslină, care va fi stamina. Întindem cu sucitoarea celelalte cinci bucăţi de aluat în foi ale căror margini sunt puţin mai subţiri.

7. Etajăm foile de aluat în lateral, lăsându-se o distanţă pe marginile fiecărei foi. Trasăm cu un beţişor o linie profundă în centrul foilor de aluat. Punem apoi aluatul în formă de măslină pe foaia cea mai de jos.

8. Rulăm foile de aluat de jos în sus, apoi rupem ruloul de la mijloc unde este linia trasată de beţişor. Modelăm „petalele” după preferinţă şi avem gata doi „trandafiri” frumoşi.

9. Turnăm apă într-o oală cu aburi. Întindem un tifon îmbibat cu apă pe placa perforată. Punem „trandafirii” pe tifon, la distanţă unul de celălalt. Acoperim capacul oalei şi lăsăm huajuanul acolo timp de 10-15 minute.

10. Aprindem focul. După ce apa clocoteşte, lăsăm huajuanul în continuare 10-15 minute la aburi. Apoi stingem focul şi deschidem capacul doar după câteva minute. Şi astfel huajuanul este gata. Scoatem „trandafirii” galbeni pe o farfurie.

Sfaturi:
1. Cum faceţi piureul de dovleac dulce? Scoateţi seminţele dovleacului dulce, îl tăiaţi în bucăţi, le puneţi la aburi până când devin moi. Eliminaţi coaja şi zdrobiţi pulpa dovleacului.

2. Când adăugaţi piureul de dovleac în făină, să nu puneţi totul dintr-o dată, pentru că este posibil ca aluatul să fie prea umed. Dacă apare această problemă, puteţi adăuga o cantitate potrivită de făină pentru ca aluatul să nu fie lipicios.

3. Dacă doriţi să finalizaţi dospirea aluatului în timp scurt, puteţi folosi cuptorul. Puneţi vasul cu aluat pe o tavă şi turnaţi apă clocotită în tavă. Apoi puneţi tava în cuptor. Alegeţi temperatura de 40-50 grade Celsius şi dospirea se poate realiza în cel mult o oră.

4. Puteţi modifica, în funcţie de gustul dumneavoastră, cantitatea de zahăr sau chiar să nu folosiţi deloc.
La fel ca mantoul şi baozi, huajuan este o mâncare din făină preparată la aburi, des întâlnită pe masa chinezilor. Spre deosebire de huajuanul obişnuit, în această reţetă se adaugă dovleacul dulce, iar produsele sunt modelate în formă de trandafiri, ceea ce face ca acestea să fie şi mai atrăgătoare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Kinder Bueno
2
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
3
Dulciuri

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita
Humus reţetă ardei copt
4
Aperitive

Humus reţetă ardei copt

Humus reţetă ardei copt
Prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)
5
Dulciuri

Prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)

Prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)
Parteneri
Peltea de gutui si mere
Bucataras.RO

Peltea de gutui si mere

Saptamana aceasta mi-am ocupat-o numai cu prepararea gutuilor, ca tare multe am mai primit! Am facut in fiecare zi si...

Peltea de gutui si mere
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala