Flammekueche

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Flammekueche

Ingrediente

  • blat
  • 240 gr faina
  • 1/4 lingurita de sare
  • 60 ml bere blonda
  • 60 ml apa
  • 1/2 lingura ulei
  • 1/2 lingurita drojdie uscata
  • compozitie
  • 150 gr branza de vaci sau urda
  • 2- linguri smantana grasa
  • 2 cepe
  • 1 lingurita nucsoara proaspat rasa
  • 4-5 felii de sunca afumata
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

- se face un aluat din cantitatile date mai sus si se lasa la dospit cca o ora.

- se face in acest timp compozitia: se taie ceapa pestisor si se caleste in putin ulei, cu 1/2 lingurita de sare si tot atat piper; se scoate ceapa si se prajeste baconul usor de tot, pe ambele fete; se amesteca branza cu smantana si se rade nuscoara;

Dupa trecerea unei ore se scoate aluatul pe un blat infainat. Se observa ca este destul de vascos si pare nelegat, nefacut bine. Trebuie sa ne abtinem de-a mai adauga faina, se lucreaza cu mana usor uleiata si doar cu putina faina de pe planseta.

Apoi, cu palmele infainate se intinde aluatul pe masura formei in care vrem s-o coacem, nu folosim sucitorul ci doar palmele si eventual degetele (dar doar la margini). Acesta este aluatul dospit cu o parte bere si una apa, specific acestui fel de preparat si trebuie sa fie doar un pic mai gros decat cel al pizzei (4-5 mm maxim), avand in vedere ca mai creste si la coacere;

- se incinge cuptorul;
- se presara o mana de malai grosier pe piatra sau forma pe care se va coace; se transfera aluatul peste malaiul egal imprastiat;

- se intinde apoi cu ajutorul unei spatule compozitia de ceapa, smantana si branza, se presara deasupra sunca semi-prajita si se introduce la cuptor unde se lasa 10-15 minute (sau pana marginile devin aurii)

- se scoate pe un blat si se presara deasupra frunze verzi de ceapa (sau marar, ori telina)

- se feliaza imediat. Blatul este crocant la exterior dar foarte pufos inauntru. Este aerisit si plin de gaurele simpatice datotate berii (probabil ...) La fel de important este ca blatul sa fie subtire, doar un pic mai gros decat un creion (de aceea am si pus in poza un creion)

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Amandine III
3
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie
4
Dulciuri

Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie

Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos