Radem coaja de la lamaie si de la portocala. Stoarcem zeama. Ouale le batem cu praful de sare si zaharul pana se formeaza o spuma albicioasa, adaugam vanilia si coaja de la citrice. Adaugam 3-4 linguri din zeama fructelor si apa, continuam sa mixam si incorporam usurel uleiul.
Amestecam faina cu faina de porumb si praful de copt, amestecam cele doua compozitii. Ungem o forma cu unt, ulei sau margarina si tapetam cu faina. Varsam maiaua checului si infurnam in cuptorul incins la 180 grade C cam pentru 40 de min., la jumatatea timpului de coacere putem taia pe mijloc cu ajutorul unui cutit astfel checul se va coace uniform.
Intre timp ce checul e la cuptor, pregatim din zeama citricelor, zahar si 1 cana de apa un sirop nu foarte grosut.
Scoatem checul din cuptor il intepam cu varful unui cutit subtire, cat putem de profund si varsam deasupra siropul caldut. Lasam sa se racoreasca si servim.
Pofta buna!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii