Prajitura "Tavalita cu cocos" - un desert clasic

Prajitura Tavalita este un desert clasic, format din cuburi pufoase de blat inmuiate in glazura de cacao si acoperite cu un strat generos de nuca de cocos. Este simplu de preparat, dar foarte gustoasa, perfecta pentru orice ocazie!

Prajitura "Tavalita cu cocos" - un desert clasic

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru glazura:
  • 200 g zahar
  • 50 g cacao
  • 200 ml lapte
  • 100 g unt
  • Pentru decor:
  • 200-300 g nuca de cocos

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava (aproximativ 25x35 cm) cu hartie de copt. Mixeaza ouale cu zaharul pana cand devin cremoase si cresc in volum. Adauga treptat laptele, uleiul si esenta de vanilie, continuand sa mixezi. Incorporeaza faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula, amestecand usor pana la omogenizare. Toarna compozitia in tava si niveleaza. Coace timp de 30-35 minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Lasa blatul sa se raceasca complet, apoi taie-l in cuburi.

Intr-o cratita, amesteca zaharul, cacaoa si laptele. Pune pe foc mic si amesteca pana se dizolva zaharul. Adauga untul si continua sa amesteci pana cand glazura devine lucioasa si omogena. Lasa sa se raceasca usor. Tavaleste fiecare cub de blat prin glazura, asigurandu-te ca este acoperit pe toate partile.

Apoi, rostogoleste cuburile prin nuca de cocos pana sunt complet acoperite. Lasa prajitura la rece pentru cateva ore, astfel incat aromele sa se intrepatrunda. Prajitura Tavalita este gata de servire – un desert delicios si usor de preparat, perfect pentru orice ocazie!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Inghetata de trandafiri si banane
1
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
2
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Salata de Paste
5
Paste

Salata de Paste

Salata de Paste
Parteneri
Desert cozonac coronita cu ciocolata
Bucataras.RO

Desert cozonac coronita cu ciocolata

Am preluat ideea acestei coronite de la caietulcuretete.com si au fost foarte incantati copiii si de forma si de gust!...

Desert cozonac coronita cu ciocolata
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti