Prajitura Tavalita este un desert clasic, format din cuburi pufoase de blat inmuiate in glazura de cacao si acoperite cu un strat generos de nuca de cocos. Este simplu de preparat, dar foarte gustoasa, perfecta pentru orice ocazie!
Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava (aproximativ 25x35 cm) cu hartie de copt. Mixeaza ouale cu zaharul pana cand devin cremoase si cresc in volum. Adauga treptat laptele, uleiul si esenta de vanilie, continuand sa mixezi. Incorporeaza faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula, amestecand usor pana la omogenizare. Toarna compozitia in tava si niveleaza. Coace timp de 30-35 minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Lasa blatul sa se raceasca complet, apoi taie-l in cuburi.
Intr-o cratita, amesteca zaharul, cacaoa si laptele. Pune pe foc mic si amesteca pana se dizolva zaharul. Adauga untul si continua sa amesteci pana cand glazura devine lucioasa si omogena. Lasa sa se raceasca usor. Tavaleste fiecare cub de blat prin glazura, asigurandu-te ca este acoperit pe toate partile.
Apoi, rostogoleste cuburile prin nuca de cocos pana sunt complet acoperite. Lasa prajitura la rece pentru cateva ore, astfel incat aromele sa se intrepatrunda. Prajitura Tavalita este gata de servire – un desert delicios si usor de preparat, perfect pentru orice ocazie!

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii