Prajitura "Tavalita cu cocos" - un desert clasic

Prajitura Tavalita este un desert clasic, format din cuburi pufoase de blat inmuiate in glazura de cacao si acoperite cu un strat generos de nuca de cocos. Este simplu de preparat, dar foarte gustoasa, perfecta pentru orice ocazie!

Prajitura "Tavalita cu cocos" - un desert clasic

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru glazura:
  • 200 g zahar
  • 50 g cacao
  • 200 ml lapte
  • 100 g unt
  • Pentru decor:
  • 200-300 g nuca de cocos

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava (aproximativ 25x35 cm) cu hartie de copt. Mixeaza ouale cu zaharul pana cand devin cremoase si cresc in volum. Adauga treptat laptele, uleiul si esenta de vanilie, continuand sa mixezi. Incorporeaza faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula, amestecand usor pana la omogenizare. Toarna compozitia in tava si niveleaza. Coace timp de 30-35 minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Lasa blatul sa se raceasca complet, apoi taie-l in cuburi.

Intr-o cratita, amesteca zaharul, cacaoa si laptele. Pune pe foc mic si amesteca pana se dizolva zaharul. Adauga untul si continua sa amesteci pana cand glazura devine lucioasa si omogena. Lasa sa se raceasca usor. Tavaleste fiecare cub de blat prin glazura, asigurandu-te ca este acoperit pe toate partile.

Apoi, rostogoleste cuburile prin nuca de cocos pana sunt complet acoperite. Lasa prajitura la rece pentru cateva ore, astfel incat aromele sa se intrepatrunda. Prajitura Tavalita este gata de servire – un desert delicios si usor de preparat, perfect pentru orice ocazie!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Tartiflette- specialitate Savoyarda
3
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
4
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.