Prajitura "Tavalita cu cocos" - un desert clasic

Prajitura Tavalita este un desert clasic, format din cuburi pufoase de blat inmuiate in glazura de cacao si acoperite cu un strat generos de nuca de cocos. Este simplu de preparat, dar foarte gustoasa, perfecta pentru orice ocazie!

Prajitura "Tavalita cu cocos" - un desert clasic

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru glazura:
  • 200 g zahar
  • 50 g cacao
  • 200 ml lapte
  • 100 g unt
  • Pentru decor:
  • 200-300 g nuca de cocos

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava (aproximativ 25x35 cm) cu hartie de copt. Mixeaza ouale cu zaharul pana cand devin cremoase si cresc in volum. Adauga treptat laptele, uleiul si esenta de vanilie, continuand sa mixezi. Incorporeaza faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula, amestecand usor pana la omogenizare. Toarna compozitia in tava si niveleaza. Coace timp de 30-35 minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Lasa blatul sa se raceasca complet, apoi taie-l in cuburi.

Intr-o cratita, amesteca zaharul, cacaoa si laptele. Pune pe foc mic si amesteca pana se dizolva zaharul. Adauga untul si continua sa amesteci pana cand glazura devine lucioasa si omogena. Lasa sa se raceasca usor. Tavaleste fiecare cub de blat prin glazura, asigurandu-te ca este acoperit pe toate partile.

Apoi, rostogoleste cuburile prin nuca de cocos pana sunt complet acoperite. Lasa prajitura la rece pentru cateva ore, astfel incat aromele sa se intrepatrunda. Prajitura Tavalita este gata de servire – un desert delicios si usor de preparat, perfect pentru orice ocazie!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Nacreala cu spuma de pe zer
3
Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
4
Carte de bucate

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Chec cu zmeura si nuci - Octombrie roz
Bucataras.RO

Chec cu zmeura si nuci - Octombrie roz

O reteta de chec lejera fara grasime : unt, ulei etc. Este posibil? Binenteles ca da :) Aceasta...

Chec cu zmeura si nuci - Octombrie roz
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute