Prajitura Tavalita este un desert clasic, format din cuburi pufoase de blat inmuiate in glazura de cacao si acoperite cu un strat generos de nuca de cocos. Este simplu de preparat, dar foarte gustoasa, perfecta pentru orice ocazie!
Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava (aproximativ 25x35 cm) cu hartie de copt. Mixeaza ouale cu zaharul pana cand devin cremoase si cresc in volum. Adauga treptat laptele, uleiul si esenta de vanilie, continuand sa mixezi. Incorporeaza faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula, amestecand usor pana la omogenizare. Toarna compozitia in tava si niveleaza. Coace timp de 30-35 minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Lasa blatul sa se raceasca complet, apoi taie-l in cuburi.
Intr-o cratita, amesteca zaharul, cacaoa si laptele. Pune pe foc mic si amesteca pana se dizolva zaharul. Adauga untul si continua sa amesteci pana cand glazura devine lucioasa si omogena. Lasa sa se raceasca usor. Tavaleste fiecare cub de blat prin glazura, asigurandu-te ca este acoperit pe toate partile.
Apoi, rostogoleste cuburile prin nuca de cocos pana sunt complet acoperite. Lasa prajitura la rece pentru cateva ore, astfel incat aromele sa se intrepatrunda. Prajitura Tavalita este gata de servire – un desert delicios si usor de preparat, perfect pentru orice ocazie!
Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...
Dovlecei pane - un aperitiv deliciosO minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.Ideea acestei rețete de cartofi în crustă de malai, am preluat-o de pe blogul Absolut Delicios și țin să le...
Aperitiv cartofi in crusta de malaiO inghetata foarte buna!
Inghetata frantuzeasca de vanilieIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii