Preîncălziți cuptorul. Primul pas a fost să preîncălzesc cuptorul la 165 grade Celsius. Apoi, am uns și tapetat cele două tăvi de 20x10 cm cu ulei vegetal.
Amestecul de făină. Într-un castron mare, am cernut făina, sarea, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și scorțișoara. Ador mirosul scorțișoarei și cum se combină cu restul ingredientelor pentru a crea un amestec parfumat.
Amestecul lichid. În alt castron, am bătut ouăle, uleiul, zahărul și vanilia cu mixerul electric până când s-au combinat bine. Mi-am adus aminte de zilele când mama și bunica mă învățau să bat ouăle pentru prăjituri.
Amestecul de prăjitură. În acel moment, am adăugat amestecul de făină peste cel lichid și am continuat să bat cu mixerul până s-a înglobat bine. Apoi, am adăugat dovlecelul ras și nucile tocate și am amestecat din nou până când s-au încorporat complet în aluat. Simțeam deja cum mi se face poftă.
Coacerea prăjiturii. Cu aluatul pregătit, am turnat totul în tăvile pregătite și le-am dat la cuptor. După aproximativ 40-60 de minute, am verificat dacă prăjitura este coaptă, introducând o scobitoare în centru. A ieșit curată, semn că prăjitura era gata.
Răcirea prăjiturii. Am lăsat prăjitura în tăvi pe un grătar de sârmă timp de 20 de minute. Apoi, am folosit un cuțit de masă pentru a desprinde marginile. Cu multă grijă, am întors prăjitura pe un grătar de sârmă și am lăsat-o să se răcească complet.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustRisotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...
Risotto cu legume: un preparat cremos si savurosO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaEste pentru prima dată când mănânc acest fruct – pitaya. Mai înainte citisem destul de multe despre el. Ştiam că nu...
Prăjitură cu fructul dragonuluiDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii