Preîncălziți cuptorul. Primul pas a fost să preîncălzesc cuptorul la 165 grade Celsius. Apoi, am uns și tapetat cele două tăvi de 20x10 cm cu ulei vegetal.
Amestecul de făină. Într-un castron mare, am cernut făina, sarea, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și scorțișoara. Ador mirosul scorțișoarei și cum se combină cu restul ingredientelor pentru a crea un amestec parfumat.
Amestecul lichid. În alt castron, am bătut ouăle, uleiul, zahărul și vanilia cu mixerul electric până când s-au combinat bine. Mi-am adus aminte de zilele când mama și bunica mă învățau să bat ouăle pentru prăjituri.
Amestecul de prăjitură. În acel moment, am adăugat amestecul de făină peste cel lichid și am continuat să bat cu mixerul până s-a înglobat bine. Apoi, am adăugat dovlecelul ras și nucile tocate și am amestecat din nou până când s-au încorporat complet în aluat. Simțeam deja cum mi se face poftă.
Coacerea prăjiturii. Cu aluatul pregătit, am turnat totul în tăvile pregătite și le-am dat la cuptor. După aproximativ 40-60 de minute, am verificat dacă prăjitura este coaptă, introducând o scobitoare în centru. A ieșit curată, semn că prăjitura era gata.
Răcirea prăjiturii. Am lăsat prăjitura în tăvi pe un grătar de sârmă timp de 20 de minute. Apoi, am folosit un cuțit de masă pentru a desprinde marginile. Cu multă grijă, am întors prăjitura pe un grătar de sârmă și am lăsat-o să se răcească complet.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorzacusca este bine-venita diminetilor de iarna...
Zacusca de vinete, ciuperci si maslineEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii