Preîncălziți cuptorul. Primul pas a fost să preîncălzesc cuptorul la 165 grade Celsius. Apoi, am uns și tapetat cele două tăvi de 20x10 cm cu ulei vegetal.
Amestecul de făină. Într-un castron mare, am cernut făina, sarea, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și scorțișoara. Ador mirosul scorțișoarei și cum se combină cu restul ingredientelor pentru a crea un amestec parfumat.
Amestecul lichid. În alt castron, am bătut ouăle, uleiul, zahărul și vanilia cu mixerul electric până când s-au combinat bine. Mi-am adus aminte de zilele când mama și bunica mă învățau să bat ouăle pentru prăjituri.
Amestecul de prăjitură. În acel moment, am adăugat amestecul de făină peste cel lichid și am continuat să bat cu mixerul până s-a înglobat bine. Apoi, am adăugat dovlecelul ras și nucile tocate și am amestecat din nou până când s-au încorporat complet în aluat. Simțeam deja cum mi se face poftă.
Coacerea prăjiturii. Cu aluatul pregătit, am turnat totul în tăvile pregătite și le-am dat la cuptor. După aproximativ 40-60 de minute, am verificat dacă prăjitura este coaptă, introducând o scobitoare în centru. A ieșit curată, semn că prăjitura era gata.
Răcirea prăjiturii. Am lăsat prăjitura în tăvi pe un grătar de sârmă timp de 20 de minute. Apoi, am folosit un cuțit de masă pentru a desprinde marginile. Cu multă grijă, am întors prăjitura pe un grătar de sârmă și am lăsat-o să se răcească complet.
Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioaseTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaSalata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasaChiar am folosit aripioare, desi in poze se vad mai mult pulpele. Dar puteti folosi orice carne de pui, de la pulpe pana la...
Aripioare si pulpe de pui pe pat de lamaie cu sos de usturoi si cu ciuperciAm facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii