Prăjitura cu Dovlecei și Nuci

Portii
8
Timp pregatire
151 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Prăjitura cu Dovlecei și Nuci

Ingrediente

  • 360 grame de făină albă
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingură de scorțișoară măcinată
  • 3 ouă mari
  • 235 ml de ulei vegetal
  • 450 grame de zahăr alb
  • 3 lingurițe de extract de vanilie
  • 500 grame de dovlecel ras
  • 120 grame de nuci tocate

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul. Primul pas a fost să preîncălzesc cuptorul la 165 grade Celsius. Apoi, am uns și tapetat cele două tăvi de 20x10 cm cu ulei vegetal.

Amestecul de făină. Într-un castron mare, am cernut făina, sarea, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și scorțișoara. Ador mirosul scorțișoarei și cum se combină cu restul ingredientelor pentru a crea un amestec parfumat.

Amestecul lichid. În alt castron, am bătut ouăle, uleiul, zahărul și vanilia cu mixerul electric până când s-au combinat bine. Mi-am adus aminte de zilele când mama și bunica mă învățau să bat ouăle pentru prăjituri.

Amestecul de prăjitură. În acel moment, am adăugat amestecul de făină peste cel lichid și am continuat să bat cu mixerul până s-a înglobat bine. Apoi, am adăugat dovlecelul ras și nucile tocate și am amestecat din nou până când s-au încorporat complet în aluat. Simțeam deja cum mi se face poftă.

Coacerea prăjiturii. Cu aluatul pregătit, am turnat totul în tăvile pregătite și le-am dat la cuptor. După aproximativ 40-60 de minute, am verificat dacă prăjitura este coaptă, introducând o scobitoare în centru. A ieșit curată, semn că prăjitura era gata.

Răcirea prăjiturii. Am lăsat prăjitura în tăvi pe un grătar de sârmă timp de 20 de minute. Apoi, am folosit un cuțit de masă pentru a desprinde marginile. Cu multă grijă, am întors prăjitura pe un grătar de sârmă și am lăsat-o să se răcească complet.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Tocanita la cuptor
Bucataras.RO

Tocanita la cuptor

Am pregatit o tocanita tare gustoasa la cuptor. Am lasat bucata de carne intreaga sa se patrunda bine, apoi am taiat-o felii....

Tocanita la cuptor
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!