Prăjitura cu Dovlecei și Nuci

Portii
8
Timp pregatire
151 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Prăjitura cu Dovlecei și Nuci

Ingrediente

  • 360 grame de făină albă
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingură de scorțișoară măcinată
  • 3 ouă mari
  • 235 ml de ulei vegetal
  • 450 grame de zahăr alb
  • 3 lingurițe de extract de vanilie
  • 500 grame de dovlecel ras
  • 120 grame de nuci tocate

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul. Primul pas a fost să preîncălzesc cuptorul la 165 grade Celsius. Apoi, am uns și tapetat cele două tăvi de 20x10 cm cu ulei vegetal.

Amestecul de făină. Într-un castron mare, am cernut făina, sarea, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și scorțișoara. Ador mirosul scorțișoarei și cum se combină cu restul ingredientelor pentru a crea un amestec parfumat.

Amestecul lichid. În alt castron, am bătut ouăle, uleiul, zahărul și vanilia cu mixerul electric până când s-au combinat bine. Mi-am adus aminte de zilele când mama și bunica mă învățau să bat ouăle pentru prăjituri.

Amestecul de prăjitură. În acel moment, am adăugat amestecul de făină peste cel lichid și am continuat să bat cu mixerul până s-a înglobat bine. Apoi, am adăugat dovlecelul ras și nucile tocate și am amestecat din nou până când s-au încorporat complet în aluat. Simțeam deja cum mi se face poftă.

Coacerea prăjiturii. Cu aluatul pregătit, am turnat totul în tăvile pregătite și le-am dat la cuptor. După aproximativ 40-60 de minute, am verificat dacă prăjitura este coaptă, introducând o scobitoare în centru. A ieșit curată, semn că prăjitura era gata.

Răcirea prăjiturii. Am lăsat prăjitura în tăvi pe un grătar de sârmă timp de 20 de minute. Apoi, am folosit un cuțit de masă pentru a desprinde marginile. Cu multă grijă, am întors prăjitura pe un grătar de sârmă și am lăsat-o să se răcească complet.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie