Pizza Margherita - ideala pentru o masa rapida si delicioasa

Pizza Margherita este o reteta clasica si simpla, perfecta pentru iubitorii de pizza. Realizata cu aluat proaspat, sos de rosii, mozzarella si felii de rosii, aceasta pizza este condimentata cu busuioc proaspat si stropita cu ulei de masline. Se coace pana devine aurie si crocanta, oferind un gust autentic italian. Este o alegere ideala pentru o masa rapida si delicioasa.

Pizza Margherita - ideala pentru o masa rapida si delicioasa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 150 ml apa calda
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 plic drojdie uscata (7 g)
  • 1 lingurita zahar
  • Pentru topping:
  • 200 g sos de rosii
  • 200 g mozzarella (felii)
  • 2-3 roșii (felii subtiri)
  • Frunze de busuioc proaspat
  • Ulei de masline
  • Sare și piper dupa gust

Mod de preparare

Intr-un bol mic, dizolva drojdia si zaharul in apa calda. Lasa sa stea 5-10 minute pana se formeaza spuma. Intr-un bol mare, amesteca faina si sarea. Fa o adancitura in mijloc, adauga amestecul de drojdie si uleiul de masline. Framanta aluatul timp de 5-7 minute pana devine elastic si neted. Acopera bolul cu un prosop curat si lasa aluatul sa dospeasca intr-un loc cald timp de 1 ora, sau pana isi dubleaza volumul.

Incalzeste cuptorul la 220°C (425°F). Dupa ce aluatul a dospit, intinde-l pe o suprafata presarata cu faina, pana ajungi la dimensiunea dorita. Transfera aluatul pe o tava tapetata cu hartie de copt. Intinde sosul de rosii uniform peste aluat, lasand o margine de 1-2 cm neacoperita. Aseaza feliile de mozzarella si de rosii peste sosul de rosii.

Stropeste cu putin ulei de masline si condimenteaza cu sare și piper dupa gust. Coace pizza in cuptorul preincalzit timp de 12-15 minute, sau pana cand crusta este aurie si crocanta, iar branza este topita si usor rumenita. Scoate pizza din cuptor si adauga frunzele de busuioc proaspat. Lasa pizza sa se raceasca cateva minute, apoi taie-o in felii si serveste.
Savureaza pizza Margherita proaspata si delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra, atunci te invitam sa descoperi si alte retete, la fel de delicioase: pizza cu ciuperci și gorgonzola, lahmacun - delicioasa pizza turceasca sau pizza regala

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
2
Dulciuri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Parteneri
Pasca fara aluat
Bucataras.RO

Pasca fara aluat

Sarbatorile Pascale au o mare insemnatate spirituala pentru mine.. Daca Craciunul il simt mai.. comercial, mai pe cadouri...

Pasca fara aluat
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri