Pizza Margherita - ideala pentru o masa rapida si delicioasa

Pizza Margherita este o reteta clasica si simpla, perfecta pentru iubitorii de pizza. Realizata cu aluat proaspat, sos de rosii, mozzarella si felii de rosii, aceasta pizza este condimentata cu busuioc proaspat si stropita cu ulei de masline. Se coace pana devine aurie si crocanta, oferind un gust autentic italian. Este o alegere ideala pentru o masa rapida si delicioasa.

Pizza Margherita - ideala pentru o masa rapida si delicioasa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 150 ml apa calda
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 plic drojdie uscata (7 g)
  • 1 lingurita zahar
  • Pentru topping:
  • 200 g sos de rosii
  • 200 g mozzarella (felii)
  • 2-3 roșii (felii subtiri)
  • Frunze de busuioc proaspat
  • Ulei de masline
  • Sare și piper dupa gust

Mod de preparare

Intr-un bol mic, dizolva drojdia si zaharul in apa calda. Lasa sa stea 5-10 minute pana se formeaza spuma. Intr-un bol mare, amesteca faina si sarea. Fa o adancitura in mijloc, adauga amestecul de drojdie si uleiul de masline. Framanta aluatul timp de 5-7 minute pana devine elastic si neted. Acopera bolul cu un prosop curat si lasa aluatul sa dospeasca intr-un loc cald timp de 1 ora, sau pana isi dubleaza volumul.

Incalzeste cuptorul la 220°C (425°F). Dupa ce aluatul a dospit, intinde-l pe o suprafata presarata cu faina, pana ajungi la dimensiunea dorita. Transfera aluatul pe o tava tapetata cu hartie de copt. Intinde sosul de rosii uniform peste aluat, lasand o margine de 1-2 cm neacoperita. Aseaza feliile de mozzarella si de rosii peste sosul de rosii.

Stropeste cu putin ulei de masline si condimenteaza cu sare și piper dupa gust. Coace pizza in cuptorul preincalzit timp de 12-15 minute, sau pana cand crusta este aurie si crocanta, iar branza este topita si usor rumenita. Scoate pizza din cuptor si adauga frunzele de busuioc proaspat. Lasa pizza sa se raceasca cateva minute, apoi taie-o in felii si serveste.
Savureaza pizza Margherita proaspata si delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra, atunci te invitam sa descoperi si alte retete, la fel de delicioase: pizza cu ciuperci și gorgonzola, lahmacun - delicioasa pizza turceasca sau pizza regala

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
3
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.