Pizza de casa cu blat pufos si toppinguri generoase de salam, rosii si masline – ideala pentru o masa in familie.
Intr-un bol incapator, se amesteca drojdia uscata cu zaharul si 3-4 linguri de apa calduta. Se lasa 5-10 minute pana se activeaza (daca e drojdie proaspata, se amesteca direct cu zaharul si o lingura de faina). Se adauga restul de apa, faina, sare si uleiul si se framanta un aluat elastic si usor lipicios. Se acopera si se lasa la crescut 1 ora, intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul. Intre timp, se prepara sosul: se incalzeste uleiul de masline, se adauga usturoiul zdrobit si se lasa cateva secunde. Se pune sucul de rosii, se condimenteaza cu sare, piper si oregano, apoi se fierbe 5-10 minute la foc mic, pana se ingroasa usor. Cand aluatul a crescut, se intinde cu mainile sau cu sucitorul in forma dorita si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se unge cu sosul de rosii, apoi se adauga branza mozzarella rasa, feliile de salam, rosiile, maslinele si ardeiul. Se coace in cuptorul preincalzit la 220°C timp de 12–15 minute, pana cand blatul e copt si branza e topita si usor rumenita. Se serveste calda, cu frunze de busuioc proaspat deasupra, daca ai la indemana.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii