Spaghete carbonara reţetă
Intr-o oala se fierbe apa cu o lingura ulei de masline, sare si vegeta, iar cind aceasta a clocotit se adauga pastele, lasindu-le sa fiarba aproximativ 8 minute. Se iau de pe foc si se rastoarna intr-o strecuratoare mare pentru a se scurge rapid fara a se raci. Deasupra lor se torna putin ulei de masline pentru a nu se lipi si asi marii volumul.
Separat intr-un bol se amesteca galbenusurile impreuna cu smantina, jumatate din parmezan, sare dupa gust si piper negru.
In timp ce pastele fierb, se taie sunca presata feliute subtiri care se prajesc intr-o tigaie impreuna cu cateva linguri de ulei de masline si cu usturoiul. Cand s-a rumenit usturoiul se adauga sosul de smantina cu galbenusuri.
Spaghetele scurse se pun peste sosul din tigaie. Se amesteca bine si se adauga dupa dorinta busuioc.
Se servesc fierbinti cu parmezan ras deasupra.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaZacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...
Zacusca de vinete – cu legume tocate maruntAstazi te voi invata o reteta ca la mama mea acasa, cu iz de studentie si voie buna. E printre primele retete pe care le-am...
Ostropel de pui ca la mama acasaDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii