Ravioli cu Ierburi si Sos de Rosii si Masline Negre

Complexitate
redusa
Ravioli cu Ierburi si Sos de Rosii si Masline Negre

Ingrediente

  • Foaie:
  • faina 00 (150 gr pt 2 portii maricele)
  • apa calduta cit e nevoie pt un aluat elastic
  • Umplutura:
  • ierburile mele erau de fapt cicoare, dar merg orice fel de ierburi:
  • frunze de sfecla
  • spanac
  • urda
  • ulei
  • sare (daca urda nu e sarata)
  • Sos:
  • masline negre
  • rosii mici
  • sare
  • ulei

Mod de preparare

Se face un aluat elastic, se lasa la odihnit la cald.

Se prepageste umplutura: ierburile taiate marunt se inabusa in tigaie cu sare si putin ulei. Cind sunt inmuiate se pun in paharul de la blender impreuna cu urda si putin ulei si se mixeaza. Tb sa rezulte o pasta. Urda mea era sarata si deci nu am mai pus sare la cicoare, si era uscata asa ca am ras-o pt a o adauga in blender.

Se intinde foaie subtire, se aseaza din loc in loc gramajoare de umplutura si se acopera cu alta foaie. Se striveste cu grija in jurul umpluturii ca sa scoatem aerul, apoi sa lipim marginile si taiem: eu am taiat patrate cu rotita ondulata, dar se poate taia cu forma de biscuiti, cu un pahar sau o cana, cu forma speciala de taiat pasta / ravioli...

Se pune apa la fiert cu sare. Cind clocoteste se da focul la minim, se adauga ravioli. Daca sunt prea multi se fierb pe rind. In paralel, intr-o tigaie mare, punem ulei, maslinele, rosiile taiate si sare. Le calim.

Ravioli cind se ridica la suprafata (daca foaia a fost intinsa subtire), ii scoatem cu paleta cu gaurele si ii aruncam in tigaia cu sosul. Daca foaia a fost mai groasa ii mai lasm citeva secunde de cind se ridica la suprafata, dar nu prea mult. Se mai coc si in tigaie in sos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei
Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Frappuccino cu frisca si menta
Bucataras.RO

Frappuccino cu frisca si menta

Azi ne racorim cu un frappuccino! Adica un cappuccino in care pus inghetata si frisca si facut cu ajutorul espressorului...

Frappuccino cu frisca si menta
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti