Ravioli cu Ierburi si Sos de Rosii si Masline Negre

Complexitate
redusa
Ravioli cu Ierburi si Sos de Rosii si Masline Negre

Ingrediente

  • Foaie:
  • faina 00 (150 gr pt 2 portii maricele)
  • apa calduta cit e nevoie pt un aluat elastic
  • Umplutura:
  • ierburile mele erau de fapt cicoare, dar merg orice fel de ierburi:
  • frunze de sfecla
  • spanac
  • urda
  • ulei
  • sare (daca urda nu e sarata)
  • Sos:
  • masline negre
  • rosii mici
  • sare
  • ulei

Mod de preparare

Se face un aluat elastic, se lasa la odihnit la cald.

Se prepageste umplutura: ierburile taiate marunt se inabusa in tigaie cu sare si putin ulei. Cind sunt inmuiate se pun in paharul de la blender impreuna cu urda si putin ulei si se mixeaza. Tb sa rezulte o pasta. Urda mea era sarata si deci nu am mai pus sare la cicoare, si era uscata asa ca am ras-o pt a o adauga in blender.

Se intinde foaie subtire, se aseaza din loc in loc gramajoare de umplutura si se acopera cu alta foaie. Se striveste cu grija in jurul umpluturii ca sa scoatem aerul, apoi sa lipim marginile si taiem: eu am taiat patrate cu rotita ondulata, dar se poate taia cu forma de biscuiti, cu un pahar sau o cana, cu forma speciala de taiat pasta / ravioli...

Se pune apa la fiert cu sare. Cind clocoteste se da focul la minim, se adauga ravioli. Daca sunt prea multi se fierb pe rind. In paralel, intr-o tigaie mare, punem ulei, maslinele, rosiile taiate si sare. Le calim.

Ravioli cind se ridica la suprafata (daca foaia a fost intinsa subtire), ii scoatem cu paleta cu gaurele si ii aruncam in tigaia cu sosul. Daca foaia a fost mai groasa ii mai lasm citeva secunde de cind se ridica la suprafata, dar nu prea mult. Se mai coc si in tigaie in sos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.