Paste cu sos de conopida

Complexitate
redusa
Paste cu sos de conopida

Ingrediente

  • (pentru 2 portii):
  • 200 gr paste
  • mai putin de 1/4 de conopida (depinde cit de mare e)
  • lapte (cca 150-200 ml)
  • 2-3 cuisoare
  • 1-2 frunze de dafin
  • 1 catel de usturoi (taiat in 2 caruia ii scoateti miezul ala verde ) sau putin praf de usturoi pus la urma
  • 2-3 boabe de ienupar (eu nu am avut si deci nu am pus )
  • sare, ulei

Mod de preparare

Conopida se curata buchetele, se spala si se usuca... apoi o preparati dupa cum va place, deci la alegere:
- se aseaza buchetele in tava de cuptor cu putina sare si ulei si se coace cca 20 min sau cit e necesar amestecind din cind in cind ...
- se fierbe la aburi
- se fierbe in apa ( in cazul asta se scuge bine la sfirsit)
- se coace la microunde (eu am ales aceasta varianta .. cea mai rapida )

Separat se pune la fiert citeva minute laptele in care aruncati cuisoarele, usturoiul, ienuparul si dafinul ... la foc mic !! caci laptele se umfla si da in foc ... cind e gata se scot frunzele si semintele si se arunca iar in locul lor se adauga brinza rasa sau taiata cubulete .. de genul celei care se va topi in laptele cald (NU telemea)..

Din conopida salvati deoparte citeva buchetele (ca sa le puneti peste paste.. in felul asta toata lumea va stii ce ingredient ati folosit la sos )

Peste restul de conopida se adauga laptele aromat si se mixeaza in blender/ robot/ cu cel vertical sau cu ce va lasa inima

Se fierb pastele (in apa cu sare), se scurg si NU se clatesc ... se pun in farfurie, peste ele se aseaza sosul (sau se poate pune mai intii sosul si peste el pastele .. chestiune de design ) si se orneaza cu restul de conopida ....
note:
* atentie la sare dc brinza care urmeaza sa fie folosita e sarata
* tipuri de brinza : gorgonzola, brie, fontina, emmenthal sau orice fel de brinza elvetiana, cascaval sau brinza topita ...etc caci altceva nu mai imi trece prin minte

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia