Paste cu sos de conopida

Complexitate
redusa
Paste cu sos de conopida

Ingrediente

  • (pentru 2 portii):
  • 200 gr paste
  • mai putin de 1/4 de conopida (depinde cit de mare e)
  • lapte (cca 150-200 ml)
  • 2-3 cuisoare
  • 1-2 frunze de dafin
  • 1 catel de usturoi (taiat in 2 caruia ii scoateti miezul ala verde ) sau putin praf de usturoi pus la urma
  • 2-3 boabe de ienupar (eu nu am avut si deci nu am pus )
  • sare, ulei

Mod de preparare

Conopida se curata buchetele, se spala si se usuca... apoi o preparati dupa cum va place, deci la alegere:
- se aseaza buchetele in tava de cuptor cu putina sare si ulei si se coace cca 20 min sau cit e necesar amestecind din cind in cind ...
- se fierbe la aburi
- se fierbe in apa ( in cazul asta se scuge bine la sfirsit)
- se coace la microunde (eu am ales aceasta varianta .. cea mai rapida )

Separat se pune la fiert citeva minute laptele in care aruncati cuisoarele, usturoiul, ienuparul si dafinul ... la foc mic !! caci laptele se umfla si da in foc ... cind e gata se scot frunzele si semintele si se arunca iar in locul lor se adauga brinza rasa sau taiata cubulete .. de genul celei care se va topi in laptele cald (NU telemea)..

Din conopida salvati deoparte citeva buchetele (ca sa le puneti peste paste.. in felul asta toata lumea va stii ce ingredient ati folosit la sos )

Peste restul de conopida se adauga laptele aromat si se mixeaza in blender/ robot/ cu cel vertical sau cu ce va lasa inima

Se fierb pastele (in apa cu sare), se scurg si NU se clatesc ... se pun in farfurie, peste ele se aseaza sosul (sau se poate pune mai intii sosul si peste el pastele .. chestiune de design ) si se orneaza cu restul de conopida ....
note:
* atentie la sare dc brinza care urmeaza sa fie folosita e sarata
* tipuri de brinza : gorgonzola, brie, fontina, emmenthal sau orice fel de brinza elvetiana, cascaval sau brinza topita ...etc caci altceva nu mai imi trece prin minte

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Spaghete carbonara reţetă
5
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Parteneri
Mancarica de fasole cu afumatura
Bucataras.RO

Mancarica de fasole cu afumatura

Am pregătit o mâncărică rapidă și delicioasă care a fost foarte apreciată de cei dragi. Vă invit să o...

Mancarica de fasole cu afumatura
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa