Paste cu sos de conopida

Complexitate
redusa
Paste cu sos de conopida

Ingrediente

  • (pentru 2 portii):
  • 200 gr paste
  • mai putin de 1/4 de conopida (depinde cit de mare e)
  • lapte (cca 150-200 ml)
  • 2-3 cuisoare
  • 1-2 frunze de dafin
  • 1 catel de usturoi (taiat in 2 caruia ii scoateti miezul ala verde ) sau putin praf de usturoi pus la urma
  • 2-3 boabe de ienupar (eu nu am avut si deci nu am pus )
  • sare, ulei

Mod de preparare

Conopida se curata buchetele, se spala si se usuca... apoi o preparati dupa cum va place, deci la alegere:
- se aseaza buchetele in tava de cuptor cu putina sare si ulei si se coace cca 20 min sau cit e necesar amestecind din cind in cind ...
- se fierbe la aburi
- se fierbe in apa ( in cazul asta se scuge bine la sfirsit)
- se coace la microunde (eu am ales aceasta varianta .. cea mai rapida )

Separat se pune la fiert citeva minute laptele in care aruncati cuisoarele, usturoiul, ienuparul si dafinul ... la foc mic !! caci laptele se umfla si da in foc ... cind e gata se scot frunzele si semintele si se arunca iar in locul lor se adauga brinza rasa sau taiata cubulete .. de genul celei care se va topi in laptele cald (NU telemea)..

Din conopida salvati deoparte citeva buchetele (ca sa le puneti peste paste.. in felul asta toata lumea va stii ce ingredient ati folosit la sos )

Peste restul de conopida se adauga laptele aromat si se mixeaza in blender/ robot/ cu cel vertical sau cu ce va lasa inima

Se fierb pastele (in apa cu sare), se scurg si NU se clatesc ... se pun in farfurie, peste ele se aseaza sosul (sau se poate pune mai intii sosul si peste el pastele .. chestiune de design ) si se orneaza cu restul de conopida ....
note:
* atentie la sare dc brinza care urmeaza sa fie folosita e sarata
* tipuri de brinza : gorgonzola, brie, fontina, emmenthal sau orice fel de brinza elvetiana, cascaval sau brinza topita ...etc caci altceva nu mai imi trece prin minte

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci
Haiose

Haiose

Haiose
Cele mai apreciate rețete
Salata de boeuf (pentru Craciun)
1
Aperitive

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Salata de boeuf (pentru Craciun)
Piersici
2
Dulciuri

Piersici

Piersici
Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
3
Aperitive

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
Tort Racoros
4
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Prajitura Sau Rulada cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Parteneri
Magdalene cu lamaie si afine
Bucataras.RO

Magdalene cu lamaie si afine

Intrucat nu mai facusem ceva dulce de ...muuulta vreme :))) am zis sa ii fac teroristului ceva...el vrea mereu briose, insa...

Magdalene cu lamaie si afine
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post