Paste cu sos de conopida

Complexitate
redusa
Paste cu sos de conopida

Ingrediente

  • (pentru 2 portii):
  • 200 gr paste
  • mai putin de 1/4 de conopida (depinde cit de mare e)
  • lapte (cca 150-200 ml)
  • 2-3 cuisoare
  • 1-2 frunze de dafin
  • 1 catel de usturoi (taiat in 2 caruia ii scoateti miezul ala verde ) sau putin praf de usturoi pus la urma
  • 2-3 boabe de ienupar (eu nu am avut si deci nu am pus )
  • sare, ulei

Mod de preparare

Conopida se curata buchetele, se spala si se usuca... apoi o preparati dupa cum va place, deci la alegere:
- se aseaza buchetele in tava de cuptor cu putina sare si ulei si se coace cca 20 min sau cit e necesar amestecind din cind in cind ...
- se fierbe la aburi
- se fierbe in apa ( in cazul asta se scuge bine la sfirsit)
- se coace la microunde (eu am ales aceasta varianta .. cea mai rapida )

Separat se pune la fiert citeva minute laptele in care aruncati cuisoarele, usturoiul, ienuparul si dafinul ... la foc mic !! caci laptele se umfla si da in foc ... cind e gata se scot frunzele si semintele si se arunca iar in locul lor se adauga brinza rasa sau taiata cubulete .. de genul celei care se va topi in laptele cald (NU telemea)..

Din conopida salvati deoparte citeva buchetele (ca sa le puneti peste paste.. in felul asta toata lumea va stii ce ingredient ati folosit la sos )

Peste restul de conopida se adauga laptele aromat si se mixeaza in blender/ robot/ cu cel vertical sau cu ce va lasa inima

Se fierb pastele (in apa cu sare), se scurg si NU se clatesc ... se pun in farfurie, peste ele se aseaza sosul (sau se poate pune mai intii sosul si peste el pastele .. chestiune de design ) si se orneaza cu restul de conopida ....
note:
* atentie la sare dc brinza care urmeaza sa fie folosita e sarata
* tipuri de brinza : gorgonzola, brie, fontina, emmenthal sau orice fel de brinza elvetiana, cascaval sau brinza topita ...etc caci altceva nu mai imi trece prin minte

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Snitele in crusta de cartofi

Snitele in crusta de cartofi

Snitele in crusta de cartofi
Mancare de conopida

Mancare de conopida

Servită ca o garnitură rafinată sau ca fel principal încântător, această mâncare de conopidă promite să încânte...

Mancare de conopida
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
2
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Chec marmorat
3
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
4
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Parteneri
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Culinar.RO

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Gustos.RO

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Incearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia