Lasagna de Ciuperci si Usturoi Verde

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Lasagna de Ciuperci si Usturoi Verde

Ingrediente

  • o ceapa
  • 250-300 gr ciuperci
  • 150 gr sos de rosii
  • lgra bulion dulce
  • o legatura usturoi verde
  • 6-8 foi de lasagna
  • o nuca de unt
  • 2 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • sare
  • piper
  • vegeta
  • ulei sau margarina
  • cascaval pt gratinat

Mod de preparare

Dragi mei,
m-am tot gandit sa pun aici si eu o reteta cu poze, sincera sa fiu nu am cautat in cartea de bucate sa vad daca mai exista una asemanatoare, dar iata-ma scriind reteta!

Avem nevoie de: o ceapa medie, 250-300 gr ciuperci proaspete, suc de rosii tip si pasta de tomate, o legatura usturoi verde, sare, piper, 6-8 foi de lasagna, ulei sau margarina. Pt sosul becahmel: o nuca mai mare de unt, 2 linguri de faina, 500 ml lapte, un praf de sare.

Eu am avut ciuperci mari, asa ca am scos piciorusele si le-am tocat marunt, pe care le-am pus impreuna cu ceapa la calit in ulei (putei pune si margarina) apoi am adaugat palariile ciupercilor taiate mari (ca sa simtim ciuperca: d) si le-am lasat sa scada la foc portivit, amestecand dn cand in cand.

Dupa ce au mai scazut, am pus usturoiul verde taita marunt, l-am lasat sa se caleasca un pic, apoi am pu sosul de rosi si pasta de tomate-cca 150 ml de sos-ketchup de casa mai grosut si o lingura cu varf de concenrtat dulce de tomate. Lasam sa scada totul. Daca folositi foi de lasagna ce trebuiesc inmuiate recomand sa lasati sa scada mai mult.

Eu gasesc aici in Spania foi ce nu necesita inmuierea, deci lasa in general sosul mai apos, nu se intampla nimic. Lasam sa se raceasca un pic. Facem sosul bechamel: punem untul intr-o cratita si il incingem. Cand s-a incins aruncam faina si mestecam repede pana se "prajest" faina, dar cu grija, sa nu se arda. Aruncam laptele peste si mestecam incaontinuu, la oc mediu-mare, pana incepe sa se ingroase, dar cu grija, fara cocoloase.

Puneti si un praf de sare, eu am pus Vegeta. o data ce e gata ingrosat ca o budinca calda, luam de pe foc si incepem sa montam in tava. Pt ca reteta e pt 4 persoane, am folosit o tava de cozonac, am mai facut in ea si e perefecta! Punem pe undul tavii o lingura plina de sos de ciuperci, dar lasam bucatiel mari in cratita. Peste asezam foile de lasagna, un strat generos de amestec, un pic de bechamel si iar foi de lasagna pana ajungem la final.

Peste ultima foaie de lasagna punem din abundenta tot bechamelul. Optional, am pus un pic de bacon si niste rosii taitate felii ramase de la mic dejun. Lasam la cuptor cca 20 min. Cand e aproape gata punem cascaval ras pt gratinat si mai lasam 5 min in cuptor. E o reteta usoara, buna pt lacto-vegetarieni si daca inlocuim laptele cu lapte de soia si cascavalul cu cascaval vegetal si pt post! Eu am facut asa si e ft buna!

Noi suntem cam carnivori asa ca am pus la cuptor si niste sunca ardeleneasca-bacon la gratinat asa ca.

Bun, sper sa va placa! Pofta mare!
Se poate portiona si congela in portii individuale

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.