Lasagna de Ciuperci si Usturoi Verde

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Lasagna de Ciuperci si Usturoi Verde

Ingrediente

  • o ceapa
  • 250-300 gr ciuperci
  • 150 gr sos de rosii
  • lgra bulion dulce
  • o legatura usturoi verde
  • 6-8 foi de lasagna
  • o nuca de unt
  • 2 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • sare
  • piper
  • vegeta
  • ulei sau margarina
  • cascaval pt gratinat

Mod de preparare

Dragi mei,
m-am tot gandit sa pun aici si eu o reteta cu poze, sincera sa fiu nu am cautat in cartea de bucate sa vad daca mai exista una asemanatoare, dar iata-ma scriind reteta!

Avem nevoie de: o ceapa medie, 250-300 gr ciuperci proaspete, suc de rosii tip si pasta de tomate, o legatura usturoi verde, sare, piper, 6-8 foi de lasagna, ulei sau margarina. Pt sosul becahmel: o nuca mai mare de unt, 2 linguri de faina, 500 ml lapte, un praf de sare.

Eu am avut ciuperci mari, asa ca am scos piciorusele si le-am tocat marunt, pe care le-am pus impreuna cu ceapa la calit in ulei (putei pune si margarina) apoi am adaugat palariile ciupercilor taiate mari (ca sa simtim ciuperca: d) si le-am lasat sa scada la foc portivit, amestecand dn cand in cand.

Dupa ce au mai scazut, am pus usturoiul verde taita marunt, l-am lasat sa se caleasca un pic, apoi am pu sosul de rosi si pasta de tomate-cca 150 ml de sos-ketchup de casa mai grosut si o lingura cu varf de concenrtat dulce de tomate. Lasam sa scada totul. Daca folositi foi de lasagna ce trebuiesc inmuiate recomand sa lasati sa scada mai mult.

Eu gasesc aici in Spania foi ce nu necesita inmuierea, deci lasa in general sosul mai apos, nu se intampla nimic. Lasam sa se raceasca un pic. Facem sosul bechamel: punem untul intr-o cratita si il incingem. Cand s-a incins aruncam faina si mestecam repede pana se "prajest" faina, dar cu grija, sa nu se arda. Aruncam laptele peste si mestecam incaontinuu, la oc mediu-mare, pana incepe sa se ingroase, dar cu grija, fara cocoloase.

Puneti si un praf de sare, eu am pus Vegeta. o data ce e gata ingrosat ca o budinca calda, luam de pe foc si incepem sa montam in tava. Pt ca reteta e pt 4 persoane, am folosit o tava de cozonac, am mai facut in ea si e perefecta! Punem pe undul tavii o lingura plina de sos de ciuperci, dar lasam bucatiel mari in cratita. Peste asezam foile de lasagna, un strat generos de amestec, un pic de bechamel si iar foi de lasagna pana ajungem la final.

Peste ultima foaie de lasagna punem din abundenta tot bechamelul. Optional, am pus un pic de bacon si niste rosii taitate felii ramase de la mic dejun. Lasam la cuptor cca 20 min. Cand e aproape gata punem cascaval ras pt gratinat si mai lasam 5 min in cuptor. E o reteta usoara, buna pt lacto-vegetarieni si daca inlocuim laptele cu lapte de soia si cascavalul cu cascaval vegetal si pt post! Eu am facut asa si e ft buna!

Noi suntem cam carnivori asa ca am pus la cuptor si niste sunca ardeleneasca-bacon la gratinat asa ca.

Bun, sper sa va placa! Pofta mare!
Se poate portiona si congela in portii individuale

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Desert tort cu crema caramel si mousse de zmeura
Bucataras.RO

Desert tort cu crema caramel si mousse de zmeura

 Un tort super delicios si foarte bun! Nu este dulce, greoi sau gretos. Un tort acrisor si lejer, numai bun pentru...

Desert tort cu crema caramel si mousse de zmeura
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola