Cosulete din spaghete cu legume si carne tocata in sos de patrunjel

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie
Cosulete din spaghete cu legume si carne tocata in sos de patrunjel

Ingrediente

  • o mana de spaghete
  • un castronele de legume fierte
  • un castronel de carne tocata de curcan
  • oua de prepelita
  • 1 lingurita de legume deshidratate
  • 1 lingurita de amestec uscat (coriandru, maghiran, piper, foi de dafin, oregano)
  • ulei de masline cu aroma de busuioc
  • sare
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura de patrunjel verde

Mod de preparare

Se fierb spaghetele in apa cu sare, apoi se scurg si se trec sub jet de apa rece, apoi se asaza sub forma de cuiburi in forme unse cu ulei de masline, forme de briose de preferat din silicon.
Legumele se fierb in apa cu sare, apoi se scurg bine.
Carnea se rumeneste in ulei incins, condimentata si aromata dupa gust.
In fiecare forma in care am asezat spaghetele, turnam cate o lingura de legume fierte, apoi deasupra cate o lingura de carne tocata rumenita si legam totul intre ele cu cate un ou delicios de prepelita. Dam cca. 15 minute la cuptor si apoi lasam sa se raceasca bine.
Pregatim sosul delicios din patrunjel, dand la blender patrunjelul spalat, scurs si taiat fin impreuna cu cei 2 catei de usturoi, cu o lingura de ulei de masline cu aroma de busuioc, pana ce obtinem o pasta legata, foarte delicioasa care se asaza pe platoul unde scoatem cu grija fiecare cosulet din forma.
Extrasfat: Cand se pune carnea tocata deasupra legumelor, se ia cu un pic de ulei din tigaie, astfel spaghetele dupa coacere raman moi.
Sosul de patrunjel se poate servi si deasupra cosuletelor.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert mini-tarte pufoase cu crema de vanilie si capsuni
Bucataras.RO

Desert mini-tarte pufoase cu crema de vanilie si capsuni

Un deliciu, un rasfat dulce!

Desert mini-tarte pufoase cu crema de vanilie si capsuni
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola