Paleurile cu crema de ciocolata sunt absolut delicioase. Par migaloase, dar se fac destul de repede.
Incepe cu crema de ciocolata pentru ca e nevoie sa stea la frigider ca sa se intareasca.
Pune smantana lichida intr-un vas, pe foc. Cand se infierbanta bine, ia vasul de pe foc si adauga ciocolata rupta bucati. Lasa 2-3 minute asa, apoi incepe sa amesteci cu o spatula, incepnad in mijloc. Cand devine lucioasa si omogena, adauga un cub de unt si amesteca. Lasa crema la temperatura camerei pana se raceste complet, apoi pune-o in frigider pentru minim 2 ore.
Dupa ce s-a intarit la rece, mixeaza bine pana devine pufoasa. Pune crema intr-un poche.
Acum e momentul sa coci fursecurile.
Mixeaza untul moale, un praf de sare si zaharul pana devine cremos si pufos. Incorporeaza cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Poti adauga rom sau extract de portocale daca iti place.
Incorporeaza faina si bicarbonatul de sodiu. Compozitia rezultata trebuie sa fie densa, dar cremoasa.
Pune aluatul intr-un poche si spriteaza in tava mici discuri, la distanta unul de altul pentru ca isi vor mari volumul la copt.
Coace paleurile in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, coacere sus-jos, cu ventilatie, timp de 8-10 minute, in functie de cuptor. Nu trebuie coapte foarte mult, doar pana capata culoarea rumena pe margini.
Dupa coacere, scoate tava din cuptor si lasa paleurile la racit.
Dupa ce s-au racit, umple-le cu crema si lipeste cate doua, presand foarte usor.
Glazureaza-le cu ciocolata topita.
Sunt grozave, dulci si fragede.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii