Paleuri cu crema de ciocolata - Fragede si delicioase

Paleurile cu crema de ciocolata sunt absolut delicioase. Par migaloase, dar se fac destul de repede.

Portii
26
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Paleuri cu crema de ciocolata - Fragede si delicioase

Ingrediente

  • aluat:
  • 150 gr unt moale
  • un praf de sare
  • 120 - 150 gr zahar pudra (in functie de cat de dulci iti plac)
  • 4 oua de gaina
  • 300 gr faina de grau
  • extract de portocale
  • Crema:
  • 200 ml smantana lichida
  • 300 gr ciocolata 50%
  • 50 gr unt
  • in plus:
  • 40 gr ciocolata

Mod de preparare

Incepe cu crema de ciocolata pentru ca e nevoie sa stea la frigider ca sa se intareasca.

Pune smantana lichida intr-un vas, pe foc. Cand se infierbanta bine, ia vasul de pe foc si adauga ciocolata rupta bucati. Lasa 2-3 minute asa, apoi incepe sa amesteci cu o spatula, incepnad in mijloc. Cand devine lucioasa si omogena, adauga un cub de unt si amesteca. Lasa crema la temperatura camerei pana se raceste complet, apoi pune-o in frigider pentru minim 2 ore.

Dupa ce s-a intarit la rece, mixeaza bine pana devine pufoasa. Pune crema intr-un poche.

Acum e momentul sa coci fursecurile.

Mixeaza untul moale, un praf de sare si zaharul pana devine cremos si pufos. Incorporeaza cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Poti adauga rom sau extract de portocale daca iti place.

Incorporeaza faina si bicarbonatul de sodiu. Compozitia rezultata trebuie sa fie densa, dar cremoasa.

Pune aluatul intr-un poche si spriteaza in tava mici discuri, la distanta unul de altul pentru ca isi vor mari volumul la copt.

Coace paleurile in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, coacere sus-jos, cu ventilatie, timp de 8-10 minute, in functie de cuptor. Nu trebuie coapte foarte mult, doar pana capata culoarea rumena pe margini.

Dupa coacere, scoate tava din cuptor si lasa paleurile la racit.

Dupa ce s-au racit, umple-le cu crema si lipeste cate doua, presand foarte usor.

Glazureaza-le cu ciocolata topita.

Sunt grozave, dulci si fragede.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Nectar de capsuni

Nectar de capsuni

Nectar de capsuni
Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...

Dovlecei pane - un aperitiv delicios
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Ruseasca cu Portocale
2
Dulciuri

Prajitura Ruseasca cu Portocale

Prajitura Ruseasca cu Portocale
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Pulpe de Pui cu Vin si Usturoi la Cuptor
4
Mancaruri cu carne

Pulpe de Pui cu Vin si Usturoi la Cuptor

Pulpe de Pui cu Vin si Usturoi la Cuptor
Cornulete cu untura si iaurt
5
Dulciuri

Cornulete cu untura si iaurt

Cornulete cu untura si iaurt
Parteneri
Prajitura Intercontinental ~ Reteta cu nr. 500
Bucataras.RO

Prajitura Intercontinental ~ Reteta cu nr. 500

Un desert fin, delicios, preluat de la Gaby_d Multumesc pentru reteta, sor'mea! :-*

Prajitura Intercontinental ~ Reteta cu nr. 500
Dulceata de caise
Culinar.RO

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.