Somon cu Sos Tartar (Varianta Americana)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Somon cu Sos Tartar (Varianta Americana)

Ingrediente

  • sos tartar (varianta americana modificata)
  • 3 linguri foarte pline cu maioneza (tare)
  • 1 castravete murat tocat marunt de tot
  • 1 fir de ceapa verde tocata marunt
  • patrunjel verde tocat marunt (dupa gust) + extra pentru decor
  • 1 lingura otet de vin alb (eu am pus rosu)
  • 2 lingurite de moare (zeama de castraveti)
  • piper, sare dupa gust
  • 6-7 frunze de tarhon tocate marunt (am uitat sa le pun in poza)
  • 8 bucati somon file (fara oase si piele) - 2 buc se considera o portie
  • marar, sare, piper dupa gust
  • 3 lingurite de suc de lamaie
  • putin unt pentru uns tava

Mod de preparare

Pentru sos, se face maioneza foarte tare (sa stea teapana de tot), se toaca marunt de tot celelalte componente, se pun peste maioneza, se amesteca, se adauga lichidele (moare si otet) se amesteca, se drege de sare si piper, se da la frigider, bine acoperit, ca sa se intrepatrunda aromele.

Intre timp se portioneza somonul, asta daca aveti o singura bucata mai mare, se indeparteaza oasele si pielea daca este cazul, se spala.

Intr-o tava termorezistenta, se aseaza una langa alta bucatile de peste, asta dupa ce tava a fost putin unsa cu unt, se sareaza, si sa pipereaza, se stropesc cu sucul de lamaie, se presara mararul (eu am folosit din cel uscat) si se da la cuptor pentru 15-20 de minute... daca vreti puteti sa stropiti pestele cu vin alb, este si mai bun (eu am sarit peste faza asta ca nu am avut vinul care imi trebuia).

Intre timp am facut si niste cartofi taranesti, simpli, doar fierti pe trei sferturi, scursi si apoi tavaliti prin ulei, marar si usturoi...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Dovlecei pane cu branza de vaci
Bucataras.RO

Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovlecei pane cu branza de vaci
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola