Somonul, desi este clasificat ca si un “peste gras”, este un aliment sanatos datorita continutului ridicat acizi grasi Omega 3.
Ghimbirul este rizomul unei plante Zingiber, care face parte din familia de plante Zingiberaceae, alaturi de turmeric (sofran de India) si nucsoara. Se consuma ca o delicatesa, medicament sau condiment, fiind foarte folosit in bucataria asiatica pentru aromatizarea mancarurilor.
Ingrediente: 1 file de somon (jumatate de somon intreg) , 1 lamaie, 1 lingura de ghimbir ras, 3-4 frunze de busuioc, sare si piper. Pentru preparare avem nevoie de un steamer din bambus si un wok.
Taiem fileul bucati, punem frunze de salata in steamerul din bambus apoin punem pestele deasupra frunzelor. Punem apa in wok pina ajunge la inaltimea de 2 cm, adaugam frunzele de busuioc verde si lasam sa fiarba.
Asezonam pestele cu sare si piper, presaram ghimbirul ras si adaugam felii de lamaie.
Asezam steamerul in wok si lasam la abur 10-15 minute.
Servim cu un sos din soia si cu garnitura din legume (preparate la abur)
Pofta Buna!
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii