Somon Caramelizat cu Garnitura de Varza Sau Ananas

Postat pe: 28-01-2012
(0)

Ingrediente

6 fgelii de bacon
1/2 de ceapa rosie
1/2 de capatana de varza verde, cruda
1 lingura apa
4 bucati peste (file)
1 lingurita ulei de masline
20 gr unt
un varf de lingurita de zahar brun (optional)
ananas (optional)
sare si piper dupa gust
suc de lamaie
lamaie sau patrunjel pentru decor

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Se taie bucatele mici feliile de bacon si se pun in tigaie la prajit. Intre timp se curata si se toaca ceapa rosie si varza se taie fideluta. Se pune ceapa rosie in untura lasata de bacon, se mai lasa pe foc impreuna, dupa care se adauga varza fideluta si lingura de apa, sare si piper.

Se tine pe foc, amestecand din cand in cand, pana varza este moale (la mine a durat doar 5 minute ptr ca am folosit varza gata tocata si foarte cruda). Se ia tigaia cu varza de pe foc si se pune la loc caldut.

In tigaia in care am facut varza (o spalam inainte) punem untul si uleiul si daca folosim, zaharul brun. Se incinge uleiul si intre timp punem sare, piper si lamaie pe somon. Prajim bucatile de peste cate 2 minute pe fiecare parte de doua ori, asta daca este mai gros fileul si daca este mai subtire se prajeste mai putin. Daca doriti se poate stropi cu putin sos de soia, faza peste care eu am sarit.

Se serveste pe farfurie cu o garnitura de ananas proaspat sau se serveste pe un pat de varza cu bacon.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Somon Caramelizat cu Garnitura de Varza Sau Ananas" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Somon Caramelizat cu Garnitura de Varza Sau Ananas