Ingrediente
● o cana malai |
● 3 + 3/4 cani de apa |
● Sare dupa cuviinta |
● o lingurita unt (optional) |
● 1/2 kg sardine, sprot, pestisori proaspeti de apa dulce |
Mod de preparare
Pestisorii ii decongelam, daca sunt din categoria sardina, sprot ori sardele si-i spalam in ambele cazuri (si daca sunt decongelati si daca sunt proaspeti). Ii asternem intre doua servete de bucatarie si-i zvantam f. Bine. Prajirea lor este la latitudinea si longitudinea fiecaruia: fie ca-i prajin asa cum sunt fie plimbati prin faina si scuturati bine de excesul in exces, fie inmuiati in coca de clatite (dar facuta cu apa minerala f. Rece si nu cu lapte)
Prajiti in transe mici, in baie de ulei si-i scoateti pe un servet absorbant.
Degetele de mamaliga:
Punem apa la fiert cu cele trebuincioase, unt daca ne permite regimul (alimentar) si sare (ea se pune dupa ce apa e in clocot - fierbe mai incet apa cu sare decat fara - de aceea o punem cand bulbuceste apa)
Turnam tot malaiul deodata si amestecam vartos doar 7 minute (mamaliga pripita, oarecum - ea urmeaza a se mai coace in ulei sau cuptor)
Pregatim un platou, mai mult lung decat lat sau invers, il ungem bine cu ulei si turnam mamaliguta fierbinte in el tratand-o ca pe un pandispan: o intindem si-o netezim pe deasupra cu ajutorul unui cutit lat si ud foarte - la fiecare trecere a cutitului peste suprafata mamaligii blege, udam cutitul si astfel obtinem o suprafata neteda.
Lasam toata facerea asta sa se raceasca si, tot cu un cutit ud, feliem degete sau degetele...
In uleiul ramas inca fierbinte in urma frigerii pestisorilor, frigem aceste fasii de mamaliga. Spre deosebire de cartofii prajiti, degetele se pot manca la fel de crocante la exterior si moi in interior si a doua zi, ceea ce in Delta nu e de ici de colo!
De mentionat este ca s-au afisat poze din discutiile de pe forum si care nu au legatura cu reteta de mai sus... mea culpa!!! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pestisori cu Degete de Mamaliga Fripta" nu uita sa ii faci un review.
Prajiti in transe mici, in baie de ulei si-i scoateti pe un servet absorbant.
Degetele de mamaliga:
Punem apa la fiert cu cele trebuincioase, unt daca ne permite regimul (alimentar) si sare (ea se pune dupa ce apa e in clocot - fierbe mai incet apa cu sare decat fara - de aceea o punem cand bulbuceste apa)
Turnam tot malaiul deodata si amestecam vartos doar 7 minute (mamaliga pripita, oarecum - ea urmeaza a se mai coace in ulei sau cuptor)
Pregatim un platou, mai mult lung decat lat sau invers, il ungem bine cu ulei si turnam mamaliguta fierbinte in el tratand-o ca pe un pandispan: o intindem si-o netezim pe deasupra cu ajutorul unui cutit lat si ud foarte - la fiecare trecere a cutitului peste suprafata mamaligii blege, udam cutitul si astfel obtinem o suprafata neteda.
Lasam toata facerea asta sa se raceasca si, tot cu un cutit ud, feliem degete sau degetele...
In uleiul ramas inca fierbinte in urma frigerii pestisorilor, frigem aceste fasii de mamaliga. Spre deosebire de cartofii prajiti, degetele se pot manca la fel de crocante la exterior si moi in interior si a doua zi, ceea ce in Delta nu e de ici de colo!
De mentionat este ca s-au afisat poze din discutiile de pe forum si care nu au legatura cu reteta de mai sus... mea culpa!!! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pestisori cu Degete de Mamaliga Fripta" nu uita sa ii faci un review.
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Ratatouille la slow cooker Crock Pot
Branza proaspata de vaci la slow cooker Crock Pot
Fasole cu carnati afumati la slow cooker Crock Pot
Varza cu ciolan afumat la slow cooker Crock Pot
Chilli con carne la slow cooker Crock Pot
Medalion de vitel cu pleurotus si baby morcov la slow cooker Crock Pot
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany