Peste Prajit cu Cartofi Pai

Postat pe: 19-01-2013
(0)

Ingrediente

Cantitati pentru 3 persoane
1 crap mijlociu (aprox 1 kg )
1 kg cartofi
faina
sare
piper
ulei
usturoi
otet

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Curata crapul de solzi si maruntaie. Spala bine, sareaza si pipereaza, lasa-l peste noapte in frigider.
Scoate pestele si transeaza in felul urmator: intai de toate reteaza toate aripioarele; decupeaza capul si coada, foloseste-le la ciorba; decupeaza apoi burta crapului, foloseste-o la saramura; abia trunchiul ce ti-a ramas este bun pentru prajit.

Transeaza din el felii de 4-5 cm, tavaleste prin faina si prajeste in ulei fierbinte initial, apoi la foc mediu, pe toate cele patru parti. Este de preferat o tigaie cu pereti inalti pentru ca pestele stropeste in timp ce se prajeste. Ori folositi un "capac" sita, care lasa aburii sa iasa dar opreste stropii de ulei.

In acest timp curata cartofii si taie betigase fine pe care clateste-le in apa rece pentru a indeparta amidonul in exces. Usuca apoi betigasele de cartofi intr-un prosop de bucatarie.

Prajeste in baie de ulei f. fierbinte, in transe, pentru ca temperatura uleiului sa nu scada in momentul adaugarii cartofilor (altfel betigasele se inmoaie in loc sa devina crocante fiindca se fierb in loc sa se prajeasca).

Scoate cartofii pai pe servetele de bucatarie absorbante si in acest timp pestele se va fi patruns. Nu lasa crapul la prajit mai mult decat este nevoie fiindca se usuca: este gata cand dispare orice urma de sange in jurul oaselor ce formeaza coloana vertebrala. Cand acea parte devine alba, pestele este gata si trebuie scos.

Serveste cu mujdei ca in Delta (http: //www. Reteteculinare. Ro/carte_de_bucate/mancaruri_cu_peste/peste-cu-mujdei-ca-in-delta-7530/)
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Peste Prajit cu Cartofi Pai" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Peste Prajit cu Cartofi Pai