Maki Sushi cu Somon Afumat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Maki Sushi cu Somon Afumat

Ingrediente

  • Ingredientele pentru orez trebuie respectate cu strictete
  • Pentru orez:
  • 576 g orez cu bob rotund
  • 110 ml otet de orez alb sau brun
  • 735 ml apa
  • 50 g zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru umplutura:
  • 5-6 foi nori
  • 1 avocado
  • 400 g somon afumat
  • 3 castraveti mici
  • wasabi
  • sos de soia pentru servire
  • aveti nevoie si de o rogojina de bambus pentru sushi

Mod de preparare

Orezul se pune intr-un bol apoi se acopera cu apa, se amesteca bine dupa care se scurge. Frecati apoi orezul 1-2 minute, acoperiti iarasi cu apa, scurgeti si urmati acest proces pana cand apa ramane limpede.

Stoarceti orezul apoi puneti-l intr-un castron cu 735 ml de apa. Lasati sa absoarba timp de 30 de minute. Acoperiti apoi cratita, puneti la foc mediu si cand acesta incepe sa fiarba, fie se vede prin capac sau dupa sunetul apei, dati focul pe minim.

Nu se ridica capacul sub nici o forma din momentul de cand se pune pe foc. Dupa 15 minute se stinge focul si se lasa in cratita cu capacul pus timp de 15 minute. Intre timp intr-o alta cratita se pune otetul, sarea si zaharul.

Se incalzeste la foc mic pana cand se topeste zaharul. Nu lasati sa ajunga la fierbere. Intr-un bol mare de sticla, plastic sau de lemn (eu am folosit o tava mare) se pune orezul. In nici un caz sa puneti orezul in container de metal.

De asemenea folositi doar lingura de lemn sau plastic. Se toarna otetul peste orez treptat si cu lingura taiati usor si incorporati lichidul pana cand acesta este absorbit. Aveti grija sa nu striviti boabele de orez.

Avocado se curata si se taie felii subtiri apoi in forma de bastonase. Se procedeaza la fel si cu castravetii. Cand orezul a ajuns la temperatura camerei sunteti gata pentru asamblare. Pregatiti un bol cu apa la indemana.

Pe o rogojina de bambus se aseaza o foaie nori cu partea stralucitoare in jos. Umeziti degetele, scuturati excesul de apa apoi intindeti apasand usor orezul la o grosime de 1-2 cm, lasand liber partea deasupra aproximativ 3 cm.

Inspre partea dumneavoastra puneti umplutura incercand sa fie uniforma. Nu puneti prea multa umplutura. Langa aceasta ungeti putin cu wasabi. Rulati apoi apasand usor si ferm. Inainte sa ajungeti in capat cu un deget umed ungeti foaia libera, se va lipi mai bine.

Cu un cutit ascutit taiati portii de aproximativ 2 cm, stergand cutitul cu o laveta dupa fiecare felie taiata.
Inmuiati bucata de sushi in foarte putin sos de soia la servire.
* Incercati sa nu cumparati wasabi care contine colorant si doar hrean. Mai bine deloc.
** Se consuma imediat.
*** Aceasta este o reteta este de aproximativ 5 portii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Plăcintă cu brânză dulce și stafide
Bucataras.RO

Plăcintă cu brânză dulce și stafide

Un dulce simplu și super apreciat în familia noastră!

Plăcintă cu brânză dulce și stafide
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti