Maki Sushi cu Somon Afumat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Maki Sushi cu Somon Afumat

Ingrediente

  • Ingredientele pentru orez trebuie respectate cu strictete
  • Pentru orez:
  • 576 g orez cu bob rotund
  • 110 ml otet de orez alb sau brun
  • 735 ml apa
  • 50 g zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru umplutura:
  • 5-6 foi nori
  • 1 avocado
  • 400 g somon afumat
  • 3 castraveti mici
  • wasabi
  • sos de soia pentru servire
  • aveti nevoie si de o rogojina de bambus pentru sushi

Mod de preparare

Orezul se pune intr-un bol apoi se acopera cu apa, se amesteca bine dupa care se scurge. Frecati apoi orezul 1-2 minute, acoperiti iarasi cu apa, scurgeti si urmati acest proces pana cand apa ramane limpede.

Stoarceti orezul apoi puneti-l intr-un castron cu 735 ml de apa. Lasati sa absoarba timp de 30 de minute. Acoperiti apoi cratita, puneti la foc mediu si cand acesta incepe sa fiarba, fie se vede prin capac sau dupa sunetul apei, dati focul pe minim.

Nu se ridica capacul sub nici o forma din momentul de cand se pune pe foc. Dupa 15 minute se stinge focul si se lasa in cratita cu capacul pus timp de 15 minute. Intre timp intr-o alta cratita se pune otetul, sarea si zaharul.

Se incalzeste la foc mic pana cand se topeste zaharul. Nu lasati sa ajunga la fierbere. Intr-un bol mare de sticla, plastic sau de lemn (eu am folosit o tava mare) se pune orezul. In nici un caz sa puneti orezul in container de metal.

De asemenea folositi doar lingura de lemn sau plastic. Se toarna otetul peste orez treptat si cu lingura taiati usor si incorporati lichidul pana cand acesta este absorbit. Aveti grija sa nu striviti boabele de orez.

Avocado se curata si se taie felii subtiri apoi in forma de bastonase. Se procedeaza la fel si cu castravetii. Cand orezul a ajuns la temperatura camerei sunteti gata pentru asamblare. Pregatiti un bol cu apa la indemana.

Pe o rogojina de bambus se aseaza o foaie nori cu partea stralucitoare in jos. Umeziti degetele, scuturati excesul de apa apoi intindeti apasand usor orezul la o grosime de 1-2 cm, lasand liber partea deasupra aproximativ 3 cm.

Inspre partea dumneavoastra puneti umplutura incercand sa fie uniforma. Nu puneti prea multa umplutura. Langa aceasta ungeti putin cu wasabi. Rulati apoi apasand usor si ferm. Inainte sa ajungeti in capat cu un deget umed ungeti foaia libera, se va lipi mai bine.

Cu un cutit ascutit taiati portii de aproximativ 2 cm, stergand cutitul cu o laveta dupa fiecare felie taiata.
Inmuiati bucata de sushi in foarte putin sos de soia la servire.
* Incercati sa nu cumparati wasabi care contine colorant si doar hrean. Mai bine deloc.
** Se consuma imediat.
*** Aceasta este o reteta este de aproximativ 5 portii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa