Ingrediente
● 150 gr icre curatate de pielita |
● sare |
● cca 400 ml ulei |
● 1 buc ceapa mica |
● 250 ml apa |
● gris |
● zeama de la o lamaie |
Mod de preparare
Punem la fiert cca. 300 ml apa cu un praf de sare si cand da in clocot adaugam gris , atata cat sa obtinem un amestec mai tare cand va raci (sa stea pe lingura sa nu curga).
Icrele curatate de pielita se tin in frigider la rece de la o zi la alta.
Se pun intr-un vas impreuna cu o lingurita de sare si cu mixerul se freaca la viteza mare turnand cate un pic de ulei pana obtinem o maioneza groasa. Dupa aceasta faza turnam treptat zeama de lamaie si adaugam si ceapa razuita pe razatoare fina si treptat adaugam si grisul racit .
Se mai codimenteaza cu sare dupa gustul fiecaruia si cu zeama de lamaie daca mai necesita. Se pune la rece 2-3 ore sa se intareasca bine
Se serveste cu paine prajita. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Icre" nu uita sa ii faci un review.
Icrele curatate de pielita se tin in frigider la rece de la o zi la alta.
Se pun intr-un vas impreuna cu o lingurita de sare si cu mixerul se freaca la viteza mare turnand cate un pic de ulei pana obtinem o maioneza groasa. Dupa aceasta faza turnam treptat zeama de lamaie si adaugam si ceapa razuita pe razatoare fina si treptat adaugam si grisul racit .
Se mai codimenteaza cu sare dupa gustul fiecaruia si cu zeama de lamaie daca mai necesita. Se pune la rece 2-3 ore sa se intareasca bine
Se serveste cu paine prajita. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Icre" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
d_dana_a
• 07.07.2010 14:38:04
Foarte delicioase aceste icre, am facut aceasta reteta si mi-a placut foarte mult ...
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 04.01.2012 00:03:09
eu le fac din caviar alb si imi ies tare bune.