Ingrediente

150 gr icre curatate de pielita
sare
cca 400 ml ulei
1 buc ceapa mica
250 ml apa
gris
zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Punem la fiert cca. 300 ml apa cu un praf de sare si cand da in clocot adaugam gris , atata cat sa obtinem un amestec mai tare cand va raci (sa stea pe lingura sa nu curga).
Icrele curatate de pielita se tin in frigider la rece de la o zi la alta.

Se pun intr-un vas impreuna cu o lingurita de sare si cu mixerul se freaca la viteza mare turnand cate un pic de ulei pana obtinem o maioneza groasa. Dupa aceasta faza turnam treptat zeama de lamaie si adaugam si ceapa razuita pe razatoare fina si treptat adaugam si grisul racit .

Se mai codimenteaza cu sare dupa gustul fiecaruia si cu zeama de lamaie daca mai necesita. Se pune la rece 2-3 ore sa se intareasca bine
Se serveste cu paine prajita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Icre" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

mirelaoscarsson
•  04.01.2012 00:03:09

eu le fac din caviar alb si imi ies tare bune.

d_dana_a
•  07.07.2010 14:38:04

Foarte delicioase aceste icre, am facut aceasta reteta si mi-a placut foarte mult ...

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Icre