File de pangasius crocant

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 buc file de pangasius
  • 1 lamaie
  • 2 lg faina de grau
  • 2 lg malai
  • tarhon
  • ulei
  • sare

Mod de preparare

Se spala pestele si se taie bucatile in doua. Sucul de la o lamaie se amesteca cu tarhon si putina sare dupa gust. separat intr-o farfurie se pune faina de grau si malaiul.Inainte de prajire pestele se tine 10 min in sucul de lamaie cu tarhon. Apoi se trece prin fainuri si se pune la prajit intr-o tigaie cu putin ulei. Se rumenesc la foc mediu pana capata o culoare aurie.
Se poate servi cu mamaliga si mujdei de usturoi amestecat cu surplusul de lamaie. Amestecat astfel se mascheaza gustul usturoiului, dar in acelasi timp se pastreaza aroma.
Se mai poate consuma si cu cartofi prajiti.( ca la britanici fish&chips)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate