Arroz A Banda-Tigaie de Orez

Postat pe: 07-02-2013
(1)

Ingrediente

Pt 2 persoane
4 calamari mici,intregi sau un pumn de inele de calamar
100 grame peste - ton, cod, peste spada am folosit eu
o sepie mica- nu am gasit si am inlocuit cu potro, tot ceva din familia lor
o ceapa mica sau jumatate din una mare
2-3 catei usturoi
o mana de creveti decorticati sau 6 intregi cum i-am pus eu
o mana de stridii -cam 6-10 bucati, d epinde de marime
o rosie decojita sau 1/2 cutie rosii cubulete
ulei de masline
250 grame de orez
600 ml supa baza de peste
sare, sofran

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Procedeul e in mare cam acelasi ca la paella, doar ca lipsesc legumele si adaugam in schimb doar ceapa.

Se decojeste rosia, se taie cubulete si se rezerva. La fel se procedeaza si cu ceapa si usturoiul. Bucate de peste se marunteste si ea, la fel si calamarul si sepia. Daca folositi stridii congelateva sfatuiesc sa le lasati de cu seara in frigider. In caz ca la preparare nu se deschide trebuie aruncata, e valabil si pt cele proaspete.

Punem cca 2 linguri de ulei de masline la incins in tigaie. Puneti crevetii intregi la prajit pana capata culoare rosu. Portocaliu pe o parte, ii intoarceti si continuati prajirea, dupa care ii scoateti si ii rezervati. Daca folositi decorticati ii folosim odata cu restul de peste.

Dupa ce am scos crevetii punem usturoiul tocat si il ametim un minut, dupa care punem ceapa. Mestecam in ea sa nu arda pana cand isi schimba culoarea. o dam usor pe marginea tigaii si punem tot pestele cu restul de calamar si sepie la prajit.

Prajim si mestecam usor, sa fie uniform patrunse toate bucatelele. Dupa care punem tot orezul si rosia impreuna si mestecam repede cca 2-3 minute, pana cand orezul a tras tot uleiul si sucurile de la peste, presaram si sofranul si mestecam bine, nivelam si punem supa baza de peshte peste.

Din acest moment trebuie sa lasam sa fiarba fix 12 minute, la foc mediu spre mare. Punem deasupra si crevetii radial, pt decor si stridiile intre daca sunt mari. Daca sunt din cele mici le puteti pune odata cu pestele, la fel, repet, daca folositi creveti decorticati.

Odata trecute cele 12 minute, opriti focul, acoperiti cu o hartie sau folie de aluminiu si asteptati sa absoarba tot lichidul. Va repet, este un pic mai uscat decat paella.

Se serveste stropit cu lamaie din belsug si nelipsitul alioli, vedeti reteta de mousse de usturoi.
Veti vedea ca am omis sarea, caci baza mea de supa avea suficienta sare.
Cantitatile de mai sus sunt pt 2 persoane cu foame mare, dar pot servi si 3 mai cumpatate!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Arroz A Banda-Tigaie de Orez" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

biaskitchen
•  21.02.2013 16:27:18

5 stelute dela mine!
Felicitari!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Arroz A Banda-Tigaie de Orez