Se curata pestele de intestine si solzi, daca are, dar fiind mic nu prea are, capul si coada nu se taie, deoarece sunt mici, iar prajite bine, devin crocante si foarte gustoase, se sareaza si se lasa sa patrunda sarea in el.
Dupa ce a patruns sarea in peste, se da prin fana de grau, apoi cat cuprinzi in pumn sa iei, se ia pestele, se trece pe sub un jet de apa rece, se sutura bine si se pune in tigaie la prajit, uleiul fiind incins.
Pofta buna!
Se serveste cu mamaliga si saramura de usturoi ce se pune peste peste sau la micul dejun se pune pe o felie de paine unt si peste unt, pestele, in asa fel incat sa acopere suprafata feliei de paine (e foarte gustos micul dejun).
Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...
Pernute crocante din mamaligutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii