- Dovleceii zucchini se spala, se rad pe razatoare (pe portiunea cu gauri mari) si se pun intr-un bol. Se adauga sarea, se amesteca bine cu o lingura din lemn si se lasa timp de 10 minute.
- Ceapa verde se spala si se taie rondele.
- Ouale se bat cu telul intr-un bol.
- Se storc dovleceii foarte bine pentru a indeparta excesul de lichid (se poate folosi pentru acest timp de lucru o bucata mare de tifon).
- Se adauga ceapa verde si ouale pregatite anterior. Se condimenteaza amestecul cu sare si piper dupa preferinte si se amesteca intreaga compozitie.
- Se adauga faina (in doua etape) si se amesteca astfel incat sa nu se formeze cocoloase.
- Se incinge uleiul intr-o tigaie antiaderenta. Se pune in tigaie o lingura plina cu compozitia pregatita anterior si se intinde cu dosul lingurii sau cu o spatula (astfel incat compozitia sa se aplatizeze si sa dobandeasca o forma rotunda). Se coc pe ambele parti pana se rumenesc (aproximativ 3-5 minute fiecare).
- Dupa prajire se aseaza intre servetele absorbante din hartie pentru bucatarie (indepartand astfel excesul de ulei).
- Se adauga la suprafata (optional) putin parmezan sau grana padano inainte de servire.
Ingredientele sunt necesare penrtu 8-10 bucati.
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaE primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...
Tort Dobos (mic)O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii