Ingrediente

2 dovlecei zucchini de marime medie
1/2 lingura cu frunze de patrunjel maruntite
2 - 3 fire de ceapa verde (dupa preferinta)
2 oua
60 g faina alba de grau 000 proaspat cernuta
1/2 lingurita cu sare fin macinata
piper negru proaspat macinat (dupa preferinta)
2 linguri cu ulei de floarea soarelui
2 linguri cu parmezan / grana padano

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
- Dovleceii zucchini se spala, se rad pe razatoare (pe portiunea cu gauri mari) si se pun intr-un bol. Se adauga sarea, se amesteca bine cu o lingura din lemn si se lasa timp de 10 minute.
- Ceapa verde se spala si se taie rondele.
- Ouale se bat cu telul intr-un bol.
- Se storc dovleceii foarte bine pentru a indeparta excesul de lichid (se poate folosi pentru acest timp de lucru o bucata mare de tifon).
- Se adauga ceapa verde si ouale pregatite anterior. Se condimenteaza amestecul cu sare si piper dupa preferinte si se amesteca intreaga compozitie.
- Se adauga faina (in doua etape) si se amesteca astfel incat sa nu se formeze cocoloase.
- Se incinge uleiul intr-o tigaie antiaderenta. Se pune in tigaie o lingura plina cu compozitia pregatita anterior si se intinde cu dosul lingurii sau cu o spatula (astfel incat compozitia sa se aplatizeze si sa dobandeasca o forma rotunda). Se coc pe ambele parti pana se rumenesc (aproximativ 3-5 minute fiecare).
- Dupa prajire se aseaza intre servetele absorbante din hartie pentru bucatarie (indepartand astfel excesul de ulei).
- Se adauga la suprafata (optional) putin parmezan sau grana padano inainte de servire.

Ingredientele sunt necesare penrtu 8-10 bucati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Zucchini fritters" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Zucchini fritters