Zucchini fritters

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Zucchini fritters

Ingrediente

  • - 2 dovlecei zucchini de marime medie
  • - 1/2 lingura cu frunze de patrunjel maruntite
  • - 2 - 3 fire de ceapa verde (dupa preferinta)
  • - 2 oua
  • - 60 g faina alba de grau 000 proaspat cernuta
  • - 1/2 lingurita cu sare fin macinata
  • - piper negru proaspat macinat (dupa preferinta)
  • - 2 linguri cu ulei de floarea soarelui
  • - 2 linguri cu parmezan / grana padano

Mod de preparare

- Dovleceii zucchini se spala, se rad pe razatoare (pe portiunea cu gauri mari) si se pun intr-un bol. Se adauga sarea, se amesteca bine cu o lingura din lemn si se lasa timp de 10 minute.
- Ceapa verde se spala si se taie rondele.
- Ouale se bat cu telul intr-un bol.
- Se storc dovleceii foarte bine pentru a indeparta excesul de lichid (se poate folosi pentru acest timp de lucru o bucata mare de tifon).
- Se adauga ceapa verde si ouale pregatite anterior. Se condimenteaza amestecul cu sare si piper dupa preferinte si se amesteca intreaga compozitie.
- Se adauga faina (in doua etape) si se amesteca astfel incat sa nu se formeze cocoloase.
- Se incinge uleiul intr-o tigaie antiaderenta. Se pune in tigaie o lingura plina cu compozitia pregatita anterior si se intinde cu dosul lingurii sau cu o spatula (astfel incat compozitia sa se aplatizeze si sa dobandeasca o forma rotunda). Se coc pe ambele parti pana se rumenesc (aproximativ 3-5 minute fiecare).
- Dupa prajire se aseaza intre servetele absorbante din hartie pentru bucatarie (indepartand astfel excesul de ulei).
- Se adauga la suprafata (optional) putin parmezan sau grana padano inainte de servire.

Ingredientele sunt necesare penrtu 8-10 bucati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa