Ingrediente

2 vinete mari
o ceapa
1 morcov
o telina mica
150 g orez
2 rosii
100 g cascaval ras
2-3 linguri masline
ulei
sare
piper
verdeata

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:20min
Vinetele se taie pe jumatate pe lungime. Se scoate miezul (care se toaca), lasand doar 1 cm grosime, apoi se presara cu sare si se lasa la scurs o jumatate de ora.

Intre timp se fierb legumele (ceapa, morcovul, telina) in 500 ml apa cu un praf de sare. Supa se pastreaza.

Orezul se caleste numai 1-2 minute in ulei, apoi se stinge cu 300 ml supa de legume fierbinte si se lasa la inabusit 10 minute.

Vinetele se spala cu apa rece, apoi se stropesc in interior cu putin ulei si se umplu cu legumele fierte tocate, rosii taiate felii, cascaval ras, miezul de la vinete tocat, orez fiert si masline. Se condimenteaza si se stropesc iar cu ulei si se pun la cuptorul incins, la foc potrivit (150 grade C), timp de 20-25 minute.

Cu 5 minute inainte de a fi gata se presara verdeata tocata fin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Vinete Umplute" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Vinete Umplute