Taiem vinetele bucati potrivite(fiecare le taie cum doreste..mai mari sau mai mici) le oparim in apa clocotita cu sare,cateva minute.
Le scurgem bine apoi le trecem prin faina si le prajim putin in ulei incins. Se scot pe hartie absorbanta , pentru a elimina surplusul de ulei de la prajit.
Oparim rosiile le decojim si el taiem bucatele. Calim usturoiul intr-o lingura de ulei (apoi il aruncam,eu asa am facut ) adaugam rosiile, zaharul si patrunjelul, porivim de sare si piper, si lasam pe foc 4-5 min.
Asezam vinetele intr-un vas (care merge la cuptor), turnam sosul , si le dam la cuptor pentru 25-30min.
Sunt bune atat calde cat si reci.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii