Ingrediente
● o varza mica si indesata, |
● 3-4 oua(in functie de marimea verzei), |
● 3-4 linguri faina, |
● sare, piper, ulei pt ptajit, |
● cascaval ras sau telemea, marar proaspat |
● In varianta de post am folosit pt prajit aluatul din bere:cca 350ml bere, cateva linguri de faina(7- pt a obtine un aluat mai gros decat cel e clatite), 1/2 pachet praf de copt, sare, piper facultativ |
Mod de preparare
Daca faci varianta de post incepi cu preprarea aluatului de bere, care trebuie sa stea la odihna macar 1/2 ora.
Cureti varza de frunzele ofilite, cureti si cotorul-dar nu-l scoti
Tai varza felii cam de 2cm(ca pepenele)
Fierbi varza in apa clocotita cu sare, aproximativ 10 min. (sa nu se inmoaie prea tare)
Scurgi varza si o lasi sa se raceasca. Daca faci reteta cu ou, acum pregatesti aluatul pt. pane(albusurile batute spuma cu sare,galbenusuri si faina, facultativ-piper)
Treci fiecare felie de varza prin aluat si o prajesti in uleiul incins.
Daca prajesti in aluat de bere, ai grija sa fie focul mic si sa prajesti bine:aluatul de post se coaguleaza mai greu( ca si clatitele de post)
Bucatile prajite le pui intai pe hartie absorbanta.
Se serveste cu salata de sezon. Daca o faci cu ou, razi deasupra cascaval sau telemea si presari marar.
Are un gust deosebit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Varza pane" nu uita sa ii faci un review.
Cureti varza de frunzele ofilite, cureti si cotorul-dar nu-l scoti
Tai varza felii cam de 2cm(ca pepenele)
Fierbi varza in apa clocotita cu sare, aproximativ 10 min. (sa nu se inmoaie prea tare)
Scurgi varza si o lasi sa se raceasca. Daca faci reteta cu ou, acum pregatesti aluatul pt. pane(albusurile batute spuma cu sare,galbenusuri si faina, facultativ-piper)
Treci fiecare felie de varza prin aluat si o prajesti in uleiul incins.
Daca prajesti in aluat de bere, ai grija sa fie focul mic si sa prajesti bine:aluatul de post se coaguleaza mai greu( ca si clatitele de post)
Bucatile prajite le pui intai pe hartie absorbanta.
Se serveste cu salata de sezon. Daca o faci cu ou, razi deasupra cascaval sau telemea si presari marar.
Are un gust deosebit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Varza pane" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 11.11.2015 18:37:55
Eu am incercat ambele variante si de post ,dar fara bere,si cu ou,sunt foarte bune,cind iti doresti sa mai maninci si altceva.Multumesc pentru reteta !