Varza de Bruxelles cu Sos Alb

Postat pe: 17-09-2008
(0)

Ingrediente

500 g varza de bruxelles
1-2 linguri faina
2-3 linguri unt
500 ml lapte
4-6 linguri smantana
4-5 linguri brinza rasa (mai sarata)
pesmet
sare (delikat)
parmezan ras (sau alt gen care se topeste putin)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Varza curatata (daca este cruda) se pune la fiert in apa usor sarata. Daca se foloseste congeleta se fierbe conform instructiunilor. Se scurge si se lasa la racit.

Intre timp se face un sos alb din 1 lingura unt si faina, care se stinge cu lapte si se lasa pe foc pana se ingroasa, amestecand. Se adauga branza rasa si smantana, se amesteca bine pana se omogenizeaza, dar fara sa dea in clocot, se condimenteaza cu delikat, daca este nevoie.

Intr timp se unge un vas jena cu unt, se tapeteaza generos cu pesmet si se aseaza, una langa alta, verzisoarele de Bruxelles, se toarna sosul alb racorit.

Pe deasupra se presara pesmet generos, parmezan si se stropeste cu unt(eu pun din loc in loc bucatele mici de unt)
Se da la cuptor pana se rumeneste deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Varza de Bruxelles cu Sos Alb" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Varza de Bruxelles cu Sos Alb