Varza cu Orez si Ciuperci

Complexitate
redusa
Varza cu Orez si Ciuperci

Ingrediente

  • 1 varza dulce taiata subtire
  • un pumn de varza acra marunta
  • piper
  • sare
  • boia dupa gust
  • bulion de rosii
  • ciuperci 3 cutiute
  • 5-6 linguri de orez
  • 1 ceapa mare
  • ulei de masline/vegetale
  • marar
  • usturoi
  • dafin si/sau cimbru (optional)

Mod de preparare

Se fierbe varza dulce in apa cu sare, dupa ce in prealabil a fost spalata, curatata si taiata. Se lasa la fiert, cam 10 minute si apoi se strecoara. Varza acra daca este prea sarata sau acra se spala in cateva randuri de apa rece. Apoi se amesteca verzele intre ele. Se pun deoparte.

Ceapa se toaca marunt si se prajeste in ulei. In timpul asta orezul se pune la fiert in apa cu sare sau in supa de legume. In ceapa prajita se pun ciupercile scurse de zeama lor, se prajesc putin, se adauga sare, piper, boia si usturoi. Se iau de pe foc si se amesteca cu orezul fiert.

In alt vas se pune bulionul si, daca nu cumva aveti din cel preparat in casa cu multe arome in el, atunci in sosul de rosii se pun cateva boabe de piper, foi de dafin, cimbru si se da cateva clocote. Se strecoara si se amesteca cu varza.

Se ia un vas rezistent la cuptor, se pune pe fundul lui un strat de varza, unul de ciuperci amestecat cu orez si un alt strat de varza. Se acopera cu putin bulion, daca mai aveti (sau nu... dupa dorinta) si se da la cuptor pana se rumeneste frumos la suprafata. Se serveste cald cu smantana sau fara (pentru cei care tin post).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
5
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Parteneri
Briose cu ciocolata si coacaze rosii
Bucataras.RO

Briose cu ciocolata si coacaze rosii

Nicio zi fara ciocolata... desi mi-ar placea nici o zi fara coaste... dar inca mai sper ca o sa fie concurs si cu coaste...

Briose cu ciocolata si coacaze rosii
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!