Tortilla Spaniola

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Tortilla Spaniola

Ingrediente

  • -3 cartofi mari sua 5 mai mici
  • -5 oua
  • -ulei de masline sau ulei de floarea-soarelui
  • -sare

Mod de preparare

Cartofii si ceapa se curata, se spala si se taie, cartofii cuburi, iar ceapa marunt.
Intr-o tigaie se pune ulei (asa incat cartofii sa fie acoperiti), iar cand acesta incepe sa sfaraie, se pun cartofii si ceapa.

Se lasa la fiert mai mult, decat la prajit, caci in asta consta reteta de tortilla, cartofii sunt fierti in ulei, nu prajiti. Se amesteca foarte, foarte rar in ei.

Daca vreti, puteti sa-i amestecati mai des ca sa se zdrobeasca putin, deoarce unii prefera, cartofii zdrobiti in tortilla.

Cand cartofii sunt fripti-fierti, se scot intr-o strecuratoare ca sa se scurga uleiul din ei.

Pana cartofii se scurg, se pot bate ouale. Asadar, ouale se bat cu putina sare. Dupa se pun cartofii peste ouale batute.

Se pune o tigaie la foc, cu putin ulei. Se poate folosi din uleiul de la fript.

Cand uleiul e incins, se pun ouale si cartofii. Se lasa la prajit cateva momente, dupa care se intoarce tortilla pe partea cealalta, cu ajutorul unui platou sau farfurii.

Se lasa sa se prajesca si pe cealalta parte cateva minute, dupa care se scoate pe o farfurie in care ati pus hartie de bucatarie, ca sa iasa tot ulei din tortilla.

Se poate servi atat calda, cat si rece.

Pofta buna!
Merge foarte bine cu o salata de cruditati pe langa!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Pui umplut cu cartofi noi
Bucataras.RO

Pui umplut cu cartofi noi

Am vrut sa asez de fapt cartofii pe langa pui, dar fiind vasul mic mi-a venit ideea sa ii introduc in interiorul puiului....

Pui umplut cu cartofi noi
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola