Se curata ingredientele si se taie marunt ceapa si ardeii (eu am bagat la robot si a iesit mai mult pasta ) se dau pe razatoare dovleceii, apoi se calesc ceapa si ardeii in putin ulei, dupa, se adauga dovlecelul si se amesteca bine toate, se lasa doua minute la calit si de aici se desparte reteta daca vreti: in prima varianta, se adauga orezul peste compozitie si se lasa la calit inca 2-3 minute impreuna si apoi se puna apa ( la o ceasca de orez se adauga 3 cesti de apa, insa... aveti grija sa alegeti orez cu bobul lung ca sa nu se sparga )
Se pun condimente si se lasa la foc mic pana ce orezul absoarbe toata apa, (daca vreti puteti baga la cuptor )
a doua varianta este ca se lasa la calit bine dovlecelul si separat se fierbe orezul si se pun pe farfurie impreuna
De cand le-am vazut, mi-au facut cu ochiul, asa ca le-am incercat! Sunt bune si usor de facut, va poftesc sa serviti, ca mai am!
Turtite a la LubitaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii