Taro (Radacini) la Cuptor

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Taro (Radacini) la Cuptor

Ingrediente

  • 2 radacini de taro
  • 1 lingura de ulei
  • 1 lingura cu seminte de mustar
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 lingurita chimen macinat (al meu era de Malta)
  • 1 lingurita de turmeric/ curcuma
  • 1 praf de piper
  • 1 lingurita de boia dulce (adaugati si putina paprika daca vreti)
  • 1/2 lingurita coriandru macinat

Mod de preparare

Radacina de taro spalata bine o punem la fiert (eu am fiert-o la aburi dupa ce am taiat-o in bucati mari, ca sa mearga mai repede). Se poate fierbe si in apa intreaga. Cind furculita sau cutitul intra in radacina cu usurinta e deja coapta/fiarta. Nu fierbeti mai mult caci devine sfarimicioasa, fainoasa.

Curatati de coaja radacinile fierte.

Intr-o tigaie fara ulei puneti semintele de mustar si incalziti pina cind semintele incep "sa sara" putin in tigaie. Adaugati lingura de ulei, usturoiul taiat in bucati mari si restul condimentelor, amestecati si stingeti focul.

Turnati uleiul cu condimente peste bucatile de taro, amestecati sa se coloreze pe toate partile si le asezati pe tava cu hirtie de copt, puneti in cuptorul gata incalzit la maxim si lasati sa se rumeneasca.

In loc sa il coaceti in cuptor poate fi rumenit in uleiul cu condimente si in wok la foc mediu.
Taro sau colocasia esculenta, dar se mai numeste si ureche de elefant, arbi sau eddoe ...
http://en.wikipedia.org/wiki/Taro

Dupa mine cred ca si numele de cartof paros i se potrivea. e toxic cind e crud, se consuma numai fiert sau copt. Cum e prezent in multe bucatarii traditiionale din lumea larga se gasesc retete la orice pas pe internet. Eu am ales o reteta indiana din regiunea Tamil.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa