Pentru a pregati supa procedam astfel:
Tocam ciupercile marunt (desigur, dupa ce au fost bine spalate) si le rumenim usor intr-o cratita in care am adaugat cele doua linguri cu ulei.
Usturoiul se trece prin presa si se pune peste ciuperci. Se prajeste 2-3 minute, avand grija sa nu se arda.
Se adauga apoi supa de legume (preparata din apa si cele doua linguri cu vegeta), se sareaza dupa gust si se continua fierberea pana ce incepe sa dea intr-un clocot mic.
Amidonul se desface intr-o cescuta cu apa si se adauga peste supa, continuandu-se fierberea pentru inca 10-15 minute aproximativ.
Intre timp se pregatesc feliile de bruschette.
Feliem painicile si le coacem pe ambele parti.
La fel procedam si cu ciupercile.
Le stropim cu ulei de masline si le frecam cu usturoi.
Presaram busuiocul proaspat tocat si asezam feliutele de ciuperci fripte.
Supa se serveste fierbinte, alaturi de bruschette. Pofta buna!
Mi se intampla sa gatesc aproape zilnic, nu unul ci mai multe feluri de mancare. Cat mai variat si mai pe gustul celor mici :) Usturoiul este foarte apreciat in casa noastra, iar o idee exprimata intr-o doara de catre Bbk - de a manca ciorba cu usturoi - , mi-a dat de lucru. Ceea ce e bine, presupune diversitate.
Ingredientele sunt putine, se prepara foarte repede si se termina la fel de repede! Va recomand sa o incercati, sa o adaptati in functie de anotimp, de gusturi, de voi!
Reteta aceasta i-a amintit mamei mele de copilarie, de cum o pregatea bunica in serile reci de iarna.
Vremea rece de afara s-a imbinat perfect cu aroma fina de usturoi.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaZacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...
Zacusca de vinete – cu legume tocate maruntAceasta prajitura era pe lista de asteptare de multa vreme, nu o facusem niciodata si de cate ori citeam despre ea, de...
Desert prajitura Regina MariaDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii