Supa de usturoi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Supa de usturoi

Ingrediente

  • Ne sunt necesare urmatoarele ingrediente:
  • o capatana de usturoi
  • o mana de ciuperci (optional)
  • 1 litru de apa
  • 2 linguri cu vegeta (neaparat preparata in casa)
  • o lingura cu amidon
  • doua linguri cu ulei
  • sare dupa gust
  • busuioc proaspat
  • bruschette pentru servit
  • Pentru bruschette ne sunt necesare:
  • 2 ciuperci potrivite
  • 4 painici mici (de casa)
  • cativa catei de usturoi
  • 2 linguri cu ulei de masline
  • o lingurita cu busuioc proaspat tocat

Mod de preparare

Pentru a pregati supa procedam astfel:

Tocam ciupercile marunt (desigur, dupa ce au fost bine spalate) si le rumenim usor intr-o cratita in care am adaugat cele doua linguri cu ulei.

Usturoiul se trece prin presa si se pune peste ciuperci. Se prajeste 2-3 minute, avand grija sa nu se arda.

Se adauga apoi supa de legume (preparata din apa si cele doua linguri cu vegeta), se sareaza dupa gust si se continua fierberea pana ce incepe sa dea intr-un clocot mic.

Amidonul se desface intr-o cescuta cu apa si se adauga peste supa, continuandu-se fierberea pentru inca 10-15 minute aproximativ.

Intre timp se pregatesc feliile de bruschette.

Feliem painicile si le coacem pe ambele parti.
La fel procedam si cu ciupercile.

Le stropim cu ulei de masline si le frecam cu usturoi.

Presaram busuiocul proaspat tocat si asezam feliutele de ciuperci fripte.

Supa se serveste fierbinte, alaturi de bruschette. Pofta buna!
Mi se intampla sa gatesc aproape zilnic, nu unul ci mai multe feluri de mancare. Cat mai variat si mai pe gustul celor mici :) Usturoiul este foarte apreciat in casa noastra, iar o idee exprimata intr-o doara de catre Bbk - de a manca ciorba cu usturoi - , mi-a dat de lucru. Ceea ce e bine, presupune diversitate.

Ingredientele sunt putine, se prepara foarte repede si se termina la fel de repede! Va recomand sa o incercati, sa o adaptati in functie de anotimp, de gusturi, de voi!

Reteta aceasta i-a amintit mamei mele de copilarie, de cum o pregatea bunica in serile reci de iarna.

Vremea rece de afara s-a imbinat perfect cu aroma fina de usturoi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa