Supa de dovlecei

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Supa de dovlecei

Ingrediente

  • 4-5 dovlecei subtiri, mici
  • un morcov
  • un pastarnac
  • o ceapa uscata
  • o bucata de telina
  • un ardei capia rosu
  • 2 linguri cu ulei
  • 2 l supa de legume
  • 200 gr taietei de casa
  • sare si piper dupa gust
  • cateva fire de patrunjel
  • frunzulite de busuioc proaspat

Mod de preparare

Taiem dovleceii in cuburi potrivit de mari si ii asezam intr-un vas, ii stropim cu ulei si acoperim cu un capac pentru a fierbe inabusit (dovleceii isi vor lasa propriul suc).

Tocam restul legumelor dupa bunul plac si le adaugam peste dovlecei.

Lasam sa se caleasca usor (mai mult vor fierbe) si le condimentam dupa gust. Adaugam supa de legume si fierbem la foc potrivit pana incepe sa clocoteasca.

Adaugam taieteii si continuam fierberea penrtu inca 5 minute aproximativ.

Presaram verdeturile proaspat tocate si o servim calda, desi, chiar si rece este deosebita!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa